Wat neem je mee als je je pup op gaat halen?
2 min. leestijd

Wat neem je mee als je je pup op gaat halen?

Eindelijk is het zover!! Je wacht al weken en vandaag mag je je vriendje dan echt gaan halen.  Maar wat neem je mee als je je pup op gaat halen? Waar kan je rekening mee houden en wat kan je van tevoren al regelen?

De meeste fokkers geven met de overdracht van een pup een speeltje of deken mee waar de nestgeur aan zit. Hierdoor heb je iets met een vertrouwd luchtje (niet persé een heel lekker luchtje 😉 ) wat je in de bench of op zijn slaapplaats kan leggen.

Bij de eerdere bezoeken die je aan de fokker brengt, kan je natuurlijk zelf ook al wat meenemen, zoals een knuffel of fleece dekentje, die je samen met je pup weer mee naar huis neemt. Het heeft dan al een aantal weken bij je pup gelegen en heeft de vertrouwde geur opgenomen.

Van de fokker krijg je ook het voer mee wat je pup nu eet. Het is geen goed idee om direct over te gaan op ander voer. De maag en darmen zijn erg gevoelig voor verandering, zeker bij zo’n jong hondje. Daarnaast heeft hij al genoeg stress van de verhuizing waardoor hij even wat slechter kan eten of diarree kan krijgen. Blijf de eerste periode dus op het bekende voer. Na een aantal weken kan je gaan wisselen als je wilt door het heel langzaam te mengen met zijn nieuwe voer.

Behalve je hondje krijg je van de fokker zijn paspoort mee, papieren om de chip-registratie op jouw naam te zetten (niet vergeten!!) en een eigendomsbewijs. De eventuele stamboom-papieren volgen meestal later.

Wat neem je zelf mee?

Spullen kopen voor je puppy

  • Een halsbandje en lijn. Hij moet mee in de auto en je moet hem dus goed vast kunnen houden. Als je wat langer moet rijden, kan het zijn dat je nog even ergens moet stoppen.
  • Keukenrol en een vuilniszak. Niet de meest gezellige attributen maar het kan zomaar zijn dat je pup misselijk wordt in de auto of dat hij wat laat lopen. Wel zo fijn om dan voorbereid te zijn!  Een paar oude handdoeken zijn ook heel praktisch..
  • Zorg dat je niet alleen bent. Neem dus altijd iemand mee die kan rijden of je pup vast kan houden. Het is een hele spannende onderneming voor je hondje en die verloopt het fijnst als hij lekker hij iemand op schoot kan liggen.
  • Flesje water en een bakje. Je weet nooit hoe lang de reis kan duren en of hij ziek wordt. Het  is goed om wat te drinken bij je te hebben.
  • Poepzakjes voor de eventuele sanitaire stop.

Op deze manier ben je op alles voorbereid en kan het grote genieten beginnen. Het is toch altijd een heel speciaal moment om je hondje eindelijk mee naar huis te nemen.

Geniet ervan!!

Heb jij ervaring met het ophalen van je puppy?  En nog tips?

Laat het hieronder weten 🙂

Over de schrijver
Joyce Rookhuizen is gediplomeerd hondentrainer en gedragstherapeut sinds 2007. Haar werkzaamheden bestaan uit het geven van privétrainingen, gedragsconsulten en het schrijven van artikelen over haar grootste passie. Niet alleen honden hebben haar interesse. Ook op mensengebied heeft ze de nodige opleidingen afgerond, waaronder Cognitieve Gedragstherapie. In haar trainingen valt deze kennis mooi samen.
Reactie plaatsen

5 checks om topvoer van baggervoer te onderscheiden

Dé Gids voor het beste voedingsadvies voor honden- en katteneigenaren

Ontdek hoe je als honden- en kattenprofessional jouw klanten beter kunt adviseren op het gebied van voeding.

Inclusief:

  • de grootste voedingsfouten die baasjes vaak maken
  • 5 snelle checks voor het beoordelen van voer
  • De geheime mythe rondom granen
  • Eiwitten en vetten: ja of nee?
  • Wat ingrediënten je écht vertellen (en wat niet)


En nog veel meer om je klanten en hun huisdieren gelukkig en gezond te houden!

Wil jij je klanten helpen bij het verbeteren van de gezondheid van hun huisdieren?


Download dan mijn GRATIS gids voor het beste voedingsadvies voor honden- en katteneigenaren.

Gratis Gids met 5 checks om topvoer van baggervoer te onderscheiden