Voel jij je verantwoordelijk voor het geluk van je hond ?

Voel jij je verantwoordelijk voor het geluk van je hond ?

Is je hond gelukkig?  Of zou dat beter kunnen? Mmm dat zijn nogal vragen, nietwaar?

In de afgelopen jaren ben ik vooral op zoek gegaan naar dit geluk, of het verbeteren ervan.. en ik kwam een aantal bijzondere dingen tegen hierover.  Benieuwd?

Ik heb er een video over opgenomen zoals je hieronder ziet:


Ik onthul je daar ook meteen mijn persoonlijke missie.  En, ben natuurlijk hartstikke benieuwd wat je ervan vindt.  Een reactie hieronder zou ik hartstikke waarderen.

Over de schrijver
drs Mandy Gerris is van huis uit bedrijfskundige en daarnaast gediplomeerd hondentrainer en gedragstherapeut. En vanaf 2019 ook gediplomeerd Voedingsdeskundige voor honden- en katten. Ze is de centrale spil en oprichter van Digidog. Sinds 2008 fulltime professioneel bezig met honden. Ze woonde eerder (met echtgenoot en hond) in Warschau PL, in Engeland, Santiago de Chili in München en Stuttgart (Zuid-Duitsland), en nu onder de rook van Antwerpen...Maar gelukkig is er overal internet. Een gewone dag betekent voor haar: informatie vergaren, schrijven, leren, delen, creëren en werken met honden, hun eigenaren, haar eigen hond, en het drinken van een perfecte kop koffie.
Karin
Door

Karin

op 12 Dec 2015

Ja, leuk; speuren. Ik dacht ook (en hoopte) dat ik het geluk van mijn hond er mee zou kunnen vergroten. Echter, ze vond het zooo niet boeiend. Een voor haar onbekende man die steeds weer weg liep en die ze dan moest gaan zoeken, voor een snoepje?!!? Ze was blij dat die vreemde snuiter weer weg was, dus waarom dan er achter aan?? ;-) Na een klein uurtje, zijn we gestopt en liepen terug naar de auto, alwaar een konijn ons pad kruiste....uhm, tja, en toen konden we beiden concluderen dat er niets mis was met haar motivatie om te speuren cq jagen. Maar dan wel naar een voor haar boeiende prooi. Zou ze tot die ene procent behoren?? (hoewel, ze KAN natuurlijk wel speuren, maar ziet er de lol, in deze setting, gewoon niet van in). Tips?Groetjes, Karin

Cobie breeweg
Door

Cobie breeweg

op 13 Feb 2016

Onze hond van 11 maanden rent achter andere mensen aan , als ze los is en komt niet meer terug ! Betekend dat dat wij niet belangrijk genoeg voor haar zijn , en hoe leren we haar dit af ? Dit is erg irritant want andere mensen zijn er ook niet van gediend ! Groetjes Cobie

jeeny
Door

jeeny

op 22 Mar 2016

leuk inspirerend, ik ga het uitproberen met mijn rottweiler van bijna 1 jaar!

Reactie plaatsen
Met deze korte checklist weet je of jouw hond mogelijk allergisch of intolerant is. Jeuk is een bekend symptoom: maar er bestaan meer symptomen die veel hondeneigenaren niet zien. Met deze gratis checklist weet je het in 10 minuten :-)