Online cursus Detectiewerk: nu verkrijgbaar
in Nieuws
2 min. leestijd

Online cursus Detectiewerk: nu verkrijgbaar

Met gepaste trots wil ik dit met jullie delen: woensdagavond 7 oktober heb ik de deuren geopend van de eerste Online cursus Detectiewerk.
Detectiewerk gewoon bij je thuis, wanneer jij wilt !

Na bijna 2 jaar te hebben gewerkt aan de opzet en inrichting van de cursus, ben ik heel blij dat ik deze nu kan presenteren. Er hebben zich in de eerste dagen al tientallen cursisten aanmeld, en de reacties zijn erg positief. Gelukkig maar, ik heb er erg hard aan gewerkt om het zo duidelijk mogelijk te maken.

Maar nu vraag je je misschien af: wat is dit voor cursus ? Detectiewerk met je hond ?

Jazeker, Detectiewerk is een vorm van speuren of neuswerk met je hond. Je leert je hond te zoeken naar een bepaalde geur. Je kent vast de professionele Detectiehonden, die zoeken naar drugs, explosieven of andere verboden stoffen.

DigiDog Detectiewerk, speuren en zoeken met je eigen hond via Online cursus direct bij je thuis.

In deze cursus leer je je hond dezelfde technieken aan, maar dan met een veiliger geurtje 😉

Zo kan je werken met een keukenkruid, maar ook je hond laten zoeken naar tabak bijvoorbeeld. Net wat je zelf leuk vindt.

 

Waarom zou je dit willen doen?

Mijn korte antwoord: omdat dit je hond gelukkiger maakt !   En wie wil nu niet een gelukkiger hond? Maar er zijn meer voordelen, wat dacht je van:

  • Je hond simpel rustiger krijgen: tevreden & voldaan
  • Eenvoudig en snel je hond zijn overtollige energie laten verbruiken
  • Zelf geen tijd/zin of mogelijkheid voor een lange wandeling? Geef je hond een passend alternatief waar hij zijn energie in kwijt kan
  • Detectiewerk kan positief helpen bij het oplossen van probleemgedrag: is je hond erg druk? Sloopt hij dingen? Loopt hij weg? Is je hond verveeld? Heeft hij weinig zelfvertrouwen? Blaft hij veel? Luistert hij slecht? … Detectiewerk-oefeningen kunnen bijdragen aan verbetering.

En er zijn er nog veel meer, die heb ik hier beschreven >>>

Kortom: voor veel hondeneigenaren biedt Detectiewerk niet alleen een leuke afwisseling, maar is het ook heel nuttig en praktisch:

Want bedenk je eens hoe handig het is om je hond lekker moe en voldaan te krijgen in 20 minuutjes oefenen, bijvoorbeeld als je zelf een drukke dag hebt, of als het pijpenstelen regent en de lange wandeling er bij inschiet…

Online cursus Detectiewerk met je hond: zelf thuis je hond leren speuren

Maar goed, ik ben zelf natuurlijk erg enthousiast erover: Ik heb gezien dat het voor veel honden werkt. Daarom gun ik het eigenlijk alle honden zo enorm.

Tegelijkertijd weet ik ook dat je even moet weten hoe je dit goed opstart. Het is helemaal niet moeilijk, iedereen kan dit, je hoeft geen hondentrainer te zijn of ervaring te hebben, maar je moet alleen even weten hoe je dit opstart.

Ook weet ik dat niet iedereen direct naar een hondenschool of instructeur kan (of wil).

Dus vandaar deze online cursus: je kan zelf thuis, wanneer je wilt, en zo vaak als je wilt de cursusonderdelen bekijken en zelf nadoen. Heel handig en heel efficiënt dus.

Het is de eerste online cursus detectiewerk, en daar ben ik best een beetje trots op 😉

Wil je er meer over weten? Of doe je mee? Klik dan hier voor meer informatie >>>

 

 

Over de schrijver
drs Mandy Gerris is van huis uit bedrijfskundige en daarnaast gediplomeerd Voedingsdeskundige voor honden- en katten, en bovendien gediplomeerd Gedragstherapeut en Trainer voor honden. Ze is de centrale spil en oprichter van Digidog. Sinds 2008 fulltime professioneel bezig met honden. Ze woonde eerder (met echtgenoot en hond) in 7 'buitenlanden' en 10 verschillende steden, maar gelukkig is er overal internet. Een gewone dag betekent voor haar: informatie vergaren, schrijven, leren, delen, creëren en werken met honden, hun eigenaren, haar eigen hond, en het drinken van een perfecte kop koffie.
jozef Dujardin
Door

jozef Dujardin

op 03 Oct 2018

Is deze cursus nog verkrijgbaar. Ik zoek een opleiding instructeur detectie

Mandy
Door

Mandy

op 03 Oct 2018

Beste Jozef, dank je voor je berichtje! En: ja de online cursus detectiewerk is verkrijgbaar. Je vind de informatie hier: https://digidog.nl/detectiewerk-online-cursus/ Maar: je schrijft dat je een instructeurs-opleiding zoekt, en ik moet je zeggen dat deze opleiding is bedoeld voor mensen die zelf thuis starten met detectiewerk met hun hond, en niet voor instructeurs dus (hoewel beginnende instructeurs er ook ongetwijfeld nuttige informatie uit kunnen halen). Bij mijn weten is er (nog) geen Nederlandstalige online cursus voor instructeur in Detectiewerk... dus daar kan ik je helaas niet verder helpen. Ik hoop dat deze informatie je helpt, laat me weten als je nog vragen hebt :-) Groeten, Mandy

Wendy
Door

Wendy

op 22 Dec 2023

De link naar de detectie cursus verwijst naar Aanmelding Module A: Opleiding tot Voedingsadviseur / Voerexpert

Reactie plaatsen

5 checks om topvoer van baggervoer te onderscheiden

Dé Gids voor het beste voedingsadvies voor honden- en katteneigenaren

Ontdek hoe je als honden- en kattenprofessional jouw klanten beter kunt adviseren op het gebied van voeding.

Inclusief:

  • de grootste voedingsfouten die baasjes vaak maken
  • 5 snelle checks voor het beoordelen van voer
  • De geheime mythe rondom granen
  • Eiwitten en vetten: ja of nee?
  • Wat ingrediënten je écht vertellen (en wat niet)


En nog veel meer om je klanten en hun huisdieren gelukkig en gezond te houden!

Wil jij je klanten helpen bij het verbeteren van de gezondheid van hun huisdieren?


Download dan mijn GRATIS gids voor het beste voedingsadvies voor honden- en katteneigenaren.

Gratis Gids met 5 checks om topvoer van baggervoer te onderscheiden