De hond uitlaten of samen wandelen?

‘Moet’ jij de hond uitlaten of gaan jullie samen wandelen? Misschien heb je hier nog nooit over nagedacht maar er zitten een aantal grote verschillen in.

Gaan jullie alleen naar buiten zodat hij zijn behoeften kan doen? Is het een noodzakelijk kwaad dat je eruit moet en is er discussie wie het “moet” doen?

Loop je al bellend of append over straat? Grote kans dat zowel jij als je hond hier niet van geniet.

Waarom zou je hond op jou letten als jij ook met andere dingen bezig bent? Het zou kunnen dat jouw hond in het begin een aantal keren contact met je heeft geprobeerd te maken. Als hij geen reactie krijgt, is het logisch dat hij ook zijn eigen ding gaat doen, zoals lekker snuffelen, blaffen naar de buurhond of in de riem hangen om zo toch een momentje van aandacht te zoeken.

Hoe leuk ben jij eigenlijk?

Als je hond aan de lijnt trekt, is het zinvol om je eens af te vragen wat jij doet als jullie buiten lopen. Ben jij wel leuk en interessant genoeg om de luchtjes te laten voor wat ze zijn en de aandacht op jou te vestigen?

Veel honden en eigenaren zijn drukker met hun eigen bezigheden dan met elkaar en dat is zo zonde! De wandelingen zijn zoveel leuker en meer ontspannen als je er allebei van geniet, samen.

Hond geniet van moment, baasje is in gedachten

Uitlaten én samen wandelen

Mensen en honden zijn beiden sociale wezens, we houden van contact en interactie dus maak daar gebruik van. Dat verrijkt het leven van jezelf en van je hond.

Klets tegen je maatje, speel met hem, train onderweg en beloon hem met aandacht, lekkers en een knuffel. Hij moet leren dat jij leuker bent dan de omgeving en jij leert te ontspannen en echt even van het moment te genieten. Tijdens zo’n wandeling maak je je hoofd leeg en laad je weer op.

Geniet van elkaar. Het is zoveel mooier als je het samen kan doen.

Over de schrijver
Joyce Rookhuizen is gediplomeerd hondentrainer en gedragstherapeut sinds 2007. Haar werkzaamheden bestaan uit het geven van privétrainingen, gedragsconsulten en het schrijven van artikelen over haar grootste passie. Niet alleen honden hebben haar interesse. Ook op mensengebied heeft ze de nodige opleidingen afgerond, waaronder Cognitieve Gedragstherapie. In haar trainingen valt deze kennis mooi samen.
Reactie plaatsen

5 checks om topvoer van baggervoer te onderscheiden

Dé Gids voor het beste voedingsadvies voor honden- en katteneigenaren

Ontdek hoe je als honden- en kattenprofessional jouw klanten beter kunt adviseren op het gebied van voeding.

Inclusief:

  • de grootste voedingsfouten die baasjes vaak maken
  • 5 snelle checks voor het beoordelen van voer
  • De geheime mythe rondom granen
  • Eiwitten en vetten: ja of nee?
  • Wat ingrediënten je écht vertellen (en wat niet)


En nog veel meer om je klanten en hun huisdieren gelukkig en gezond te houden!

Wil jij je klanten helpen bij het verbeteren van de gezondheid van hun huisdieren?


Download dan mijn GRATIS gids voor het beste voedingsadvies voor honden- en katteneigenaren.

Gratis Gids met 5 checks om topvoer van baggervoer te onderscheiden