Detectiewerk vragenuurtje (Live vraag & antwoord webinar)
in Nieuws
0 min. leestijd

Detectiewerk vragenuurtje (Live vraag & antwoord webinar)

Op Donderdag 12 november 2015 organiseer ik vanaf 11.00 uur een Live vraag & antwoord Webinar voor iedereen met vragen over Speuren- of Detectiewerk met je hond.

Edit: hieronder vind je de opnames van dit Webinar

Jouw vragen kun je onder dit blog-bericht als reactie achterlaten. Tijdens het webinar zal ik de vragen 1 voor 1 behandelen, dus hoe sneller je je vraag post: hoe eerder in het Webinar ik je vraag beantwoord. En:

Heb jij vragen?  Laat het hieronder als reactie weten. Dat wordt erg gewaardeerd.  Zonder vragen zou het Webinar maar een saai evenement worden, en met veel goede vragen wordt het waardevol: voor anderen, en vast ook voor jou.

Opnames Webinar:

Het Vragenuurtje is inmiddels geweest, en hieronder vind je de opnames zodat je kan beluisteren wat er is besproken:

Veel luisterplezier, en bovenal: veel speurplezier!

Over de schrijver
drs Mandy Gerris is van huis uit bedrijfskundige en daarnaast gediplomeerd Voedingsdeskundige voor honden- en katten, en bovendien gediplomeerd Gedragstherapeut en Trainer voor honden. Ze is de centrale spil en oprichter van Digidog. Sinds 2008 fulltime professioneel bezig met honden. Ze woonde eerder (met echtgenoot en hond) in 7 'buitenlanden' en 10 verschillende steden, maar gelukkig is er overal internet. Een gewone dag betekent voor haar: informatie vergaren, schrijven, leren, delen, creëren en werken met honden, hun eigenaren, haar eigen hond, en het drinken van een perfecte kop koffie.
Mieke
Door

Mieke

op 09 Nov 2015

Ben begonnen met speeltje in de woonkamer verstoppen. In de eerste instantie ging ze als ze het speeltje niet kon vinden naar mij zitten kijken, dus stapje terug en minder moeilijk gemaakt. Inmiddels is ze (te) enthousiast en rent als een dolle de kamer ..ook niet de bedoeling. Wat is nu de volgende stap om er meer rust in te krijgen? Moeilijker maken of aanlijnen?

Rineke Rist
Door

Rineke Rist

op 11 Nov 2015

Vraag In een van hè filmpjes laat je zien hoe je een belucht doekje in de woonkamer kunt verstoppen. Maar blijft de geur dan niet te veel hangen? Als je dat paar keer per week doet? PS ik kan donderdag niet inloggen, maar kijk graag op later tijdstip

Rineke Rust
Door

Rineke Rust

op 16 Nov 2015

Dank voor het antwoord. Inmiddels vindt Plecy het geurdoekje met veel enthousiasme op verschillende plekken in de kamer. Ik ga het nu wat moeilijker voor hem maken.

Edith
Door

Edith

op 11 Nov 2015

Ik heb al veel gelezen maar ben nog niet begonnen. Mijn vraag is: ik doe met Kyra ook gehoorzaamheid en we zijn nu in de debutanten. Daar wordt er ook aangeleerd om een stokje te zoeken. Ik moet dus dit stokje in mijn handen nemen en met Kyra een parcours afleggen. Tijdens deze parcours moet ik het stokje ergens laten vallen en Kyra moet het daarna gaan zoeken (dit gebeurd doordat ik haar mijn hand laat rieken en zo moet ze dan het stokje vinden). Ik heb er niet eerder aan gedacht, maar gaat Kyra als ik detectiewerk ga doen en als geur kattenkruid neem, ook nog bij de gehoorzaamheidsles naar het stokje zoeken wat mijn handgeur heeft?

Mandy
Door

Mandy

op 12 Nov 2015

Door een technische storing van Google viel deze vraag buiten het Webinar.. zoals beloofd beantwoord ik 'm geschreven: Edith, het korte antwoord is: het zal niet zoveel uitmaken: je hond zal het verschil van 'spel' weten, mits je beide goed aanleert (dus je gehoorzaamheid goed opbouwen + je detectiewerk goed opbouwen). Honden leren sterk context-gebonden. De hele 'setting' van je gehoorzaamheidsles is waarschijnlijk totaal anders dan wanneer je thuis detectiewerk oefent: je bent op een andere locatie, andere mensen om je heen, misschien draag je andere kleren?, je begint de oefening totaal anders, ander commando (?). Eigenlijk is dit alsof je zelf (als persoon): monopoly speelt, met dobbelsteen en pionnen, maar ook ganzenbord kunt spelen (met dobbelsteen en pionnen): je weet al snel dat dit totaal verschillende spellen zijn... zo werkt het voor de hond min of meer ook. Wèl weet ik dat sommige honden hun technieken die ze bij de ene sport hebben geleerd soms gebruiken bij de andere sport (als ze denken dat ze daarmee sneller/ makkelijker succes hebben): zo gaan speurhonden sneller een spoor zoeken om zo bij detectiewerk voordeel te hebben. En gaan zoekhonden tijdens het speuren hun zoektechnieken gebruiken als ze even het spoor kwijt zijn... En dat is normaal gesproken niet erg. Kortom: ik verwacht bij je gehoorzaamheidsles geen problemen... maar ben ook benieuwd wat jouw praktijk-ervaringen zijn. Succes !

Bep den Hartog
Door

Bep den Hartog

op 11 Nov 2015

Een hond wordt van neuswerk niet alleen gelukkig en tevreden, we merken het allemäl, maar ook heel moe..Mijn vraag is nu: hoe lang en hoe vaak kun je je hond neuswerk laten doen, uitgaande van een gezonde volwassen hond. Ik werk met Gentle gemiddeld vier tot vijf keer per week en dan een minuut of 20 per keer. Dan doet hij 4 of 5 zoekopdrachten

Berthilde
Door

Berthilde

op 11 Nov 2015

Helaas kan ik er niet bij zijn morgen. Heb wel een echt beginnersvraagje, dacht ik: Als ik trekkoorden van fleece maak om te beluchten moet elk koord dan gelijk worden qua kleur en vorm of maakt dat niet zoveel uit?

Babette
Door

Babette

op 12 Nov 2015

Beste allemaal, ik ben nog niet begonnen met de detectiecursus, maar wil dat binnenkort zeker gaan doen. Ik ben erg benieuwd of er duidelijk een voorkeur van de hond is voor een bepaalde geur, die gezocht moet worden... dus heeft kattekruid, thee, tabak of misschien iets anders de voorkeur.

Edith
Door

Edith

op 12 Nov 2015

Kan ik een speeltje nemen om te speuren en als Kyra het vindt en naar mij brengt, belonen met een snoepje?

Kim
Door

Kim

op 13 Nov 2015

Ik heb net de webinar terug geluisterd, geen onderbreking trouwens, helemaal achter elkaar kunnen luisteren. Was zeer interessant, dank je wel!

Reactie plaatsen

5 checks om topvoer van baggervoer te onderscheiden

Dé Gids voor het beste voedingsadvies voor honden- en katteneigenaren

Ontdek hoe je als honden- en kattenprofessional jouw klanten beter kunt adviseren op het gebied van voeding.

Inclusief:

  • de grootste voedingsfouten die baasjes vaak maken
  • 5 snelle checks voor het beoordelen van voer
  • De geheime mythe rondom granen
  • Eiwitten en vetten: ja of nee?
  • Wat ingrediënten je écht vertellen (en wat niet)


En nog veel meer om je klanten en hun huisdieren gelukkig en gezond te houden!

Wil jij je klanten helpen bij het verbeteren van de gezondheid van hun huisdieren?


Download dan mijn GRATIS gids voor het beste voedingsadvies voor honden- en katteneigenaren.

Gratis Gids met 5 checks om topvoer van baggervoer te onderscheiden