Voedingsadvies zodat je precies weet hoe je je hond het beste verzorgt

Weten wat je geeft

Geen vage ingrediënten

Samenstellen op maat

Precies wat je hond nodig heeft

Geen rommel meer

maar goed voer voor je hond

Kant-en-klaar schema

Praktisch en direct te doen

Simpel thuis te doen

met deze structuur kan jij het ook

Voorkom 'meters poep'

..kies voor goed verteerbaar voer

Incl 4 weken begeleiding*

inclusief houvast bij de overstap

Brokken/ blik of vers

Jij kiest wat voor jou werkt

Vers vlees en groenten

als je kiest voor vers

Waarom DigiDog Voedingsadvies?

Toen ik in 2013 startte met DigiDog was ik de trotse eigenaar van Wilson. Een grote Duitse Herder (zie foto)...   Mijn naam is Mandy Gerris, en ik ben gediplomeerd Hondentrainer, Gedragstherapeut voor honden, en sinds mid-2019 ook Voedingsadviseur voor honden (en katten :-) ).

 

Deze foto is van 2016: toen we in Chili woonden (we zijn nu weer terug in Europa). En Wilson was mijn zorgenkind: allergisch, slechte ellebogen, slappe polsen, en nog veel meer. De druppel voor mij was toen hij begin 2017 simpelweg van zijn stokje viel en bleek dat hij een grote levertumor had. Die was gaan bloeden, en de ramp was voltrokken: we moesten hem laten inslapen.  😢

Uit verdriet en frustratie ging ik op zoek naar antwoorden, want: hoe kon dit zomaar voor mijn ogen gebeuren?  


En die antwoorden vond ik op het gebied van voeding, gezonde voeding.  Ik viel van de ene verbazing in de andere: en wilde alles precies weten. En nu? Nu wil ik ook andere hondenbaasjes helpen: want ik hoop dat onze nieuwe jonge hond, Floris, fluitend en stralend 15 of ouder gaat worden.. en dat gun ik jouw hond natuurlijk ook!

DigiDog Voedingsadvies - ervaringen: 

'Allereerst bedankt voor het duidelijk advies en de check, duidelijk en mooi (en veel )werk.'

Jan

..'Ik had er niet op gerekend dat het zo uitgebreid en gedetailleerd zou zijn. Compliment hiervoor. '

Miriam

..'ik vind de manier waarop je het helemaal uitsplitst heel goed en duidelijk'

Elza

Waarom een Voedingsadvies voor je hond?

Weten wát je in de voerbak doet: 

De keuze voor hondenvoer is enorm. En helaas is niet alles wat in de winkel in pakken of blikken wordt aangeboden gezond. Je merkt het vaak ook aan de enorme hopen hondenpoep.


Maar hoe weet je nu wat precies goed is? Of wat er in dat merk hondenbrokken of blikvoer zit? Precies: dat blijft heel lastig...  Met een onafhankelijk advies weet jij wat geschikt is voor jouw hond. Dit advies zit in alle 4 de aangeboden producten.

Brokken, Blikvoer of verse voeding?

Ik weet natuurlijk niet wat jij het liefst wilt gaan voeren. En wat in jouw omgeving mogelijk is. Maar ik adviseer je wat het aller-beste is, en daarbij kijken we ook naar jouw wensen. Wil je liever brokken of blikvoer voeren? Dan geef ik je advies voor de beste varianten. Is diepvries voer of verse voeding mogelijk? Dan geef ik je een praktisch plan om dat te doen: kortom:

Kies voor een Voedingsadvies: maatwerk voor jouw situatie en naar jouw wensen..

KVV-diepvries voer of vers?

Misschien krijgt jouw hond nu een KVV-diepvries voer. Een kant-en-klare ingevroren vleesmaaltijd. Maar wist je dat deze maaltijd niet 100% passend is voor je hond?  Het recept is natuurlijk gemaakt voor de 'gemiddelde hond'...  En is jouw hond wel zo gemiddeld? Waarschijnlijk niet!


Door zelf samen te stellen, mét een maatwerk plan van het voedingsadvies weet je dat jouw hond niets meer tekort komt.

Vitaminen en Mineralen: wat heeft jouw hond nodig?

Een van de meest verkeerde aannames is dat al het aangeboden hondenvoer compleet en geschikt is.


Helaas is dat niet zo: er is (best veel) hondenvoer in de winkel dat niet voldoende de voerbehoeften afdekt voor je hond. Er zijn wetten, maar die zijn niet erg specifiek, bovendien is er 'zelfcontrole' in de branche: dus er bestaat geen 'hondenvoer-politie'. 


Oftewel: je kan dus niet blindelings vertrouwen op de beloften die op voerverpakkingen staan. Maar: dit advies helpt je hierbij. Je weet wat jouw hond nodig heeft, en waar je dat kan vinden. Dit advies vind je in alle 4 de plannen: dat is een grote zorg minder...

Voorkom ziekten zoals allergieën en andere aandoeningen

Helaas worden veel ziekten mede veroorzaakt door verkeerde voeding.  Natuurlijk is het ook genetisch bepaald (en dat kan je niet meer veranderen), maar de voeding kan je wèl zelf aanpakken. Het overgrote deel van allergieën of intoleranties hebben verband met jarenlang onjuiste voeding.  En dat wil je als honden-eigenaar natuurlijk niet.  Een maatwerk voerplan helpt je om dit te voorkomen. 

En misschien denk je nu: zo'n zieke hond valt nog best mee... vraag dan eens een eigenaar met een zieke of allergische hond: die zou ongetwijfeld de tijd willen terugdraaien als dat kon...  

En als je dat dus kan voorkomen..

Heeft jouw hond al een ziekte of een aandoening (bijv. allergie)? Kies dan voor het speciale plan: dan proberen we samen deze klachten te verminderen 💪💪

Voedingsadvies: succesvol met een plan!

En dan krijg je dit advies: maar dat is niet alles. Bij een Voedingsadvies help ik  je persoonlijk bij het uitvoeren van de stappen uit het advies:  waar je eventuele voeding en supplementen kan kopen. Hoe je dit praktisch kan organiseren. En hoe je jouw hond succesvol over zet naar het andere voer (als dit van toepassing is, natuurlijk). 

Bij een voedingsadvies ben ik gedurende 4 weken nadat je het plan hebt ontvangen 'staande bij' en kan je bij mij terecht voor alle grote en kleine dingen over dit voerplan. Ook is één eventuele complete aanpassing van dit plan kosteloos inbegrepen. 

Voor de puppy of puber begeleid ik je tot de leeftijd van 12 maanden: en help ik je tevens bij vragen over entingen, gedragstips en andere puppy-perikelen 🐶

Voercheck: ontdek of het voer dat je nu geeft geschikt is voor je hond of kat
€ 59,-

Voercheck - voorkom tekorten

 • Uitgebreide Voercheck of het huidig voer goed is
 • Weet wat je geeft
 • Ontdek of de calorieën die je hond krijgt passend zijn,
 • Ontdek hoe je kan blijven monitoren of je hond te dik of te dun is,
 • Welke Macronutriënten heeft je hond nodig?
 • Welke Micronutriënten heeft je hond nodig?
 • Wat en hoeveel komt je hond nu te kort? 
 • Weet wat je moet toevoegen om het voer compleet te maken,
 • Advies dat past bij je hond in iedere levensfase, 
 • en bij ieder type voer.

Liever een maatwerk voedingsadvies?

Heb je een hond (of kat) met een probleem, ziekte of kwaal waarbij je op maat advies wilt over het voer? 

Denk aan allergie, gewrichtsproblemen, lever/nier aandoeningen, diabetes of dergelijke....  Stuur mij een mailtje met je vraag: en dan bekijken we samen de mogelijkheden:

Wat is een DigiDog Voedingsadvies?

Jouw hond centraal:

Allereerst ontvang je een speciale vragenlijst, want voor maatwerk is het belangrijk dat jouw hond met alle kenmerken centraal staat. Ook vul je in wat je nu voert, wat jouw voorkeuren zijn (of wat je niet wilt) en waarvan je nu weet dat je hond dit super lekker vindt.


En: als je beter voer voor je hond kiest: zie je dat snel terug 🐶

Minder jeuk, mooiere vacht, schone tanden, frisse adem, geen winderigheid en nog veel meer..

Voercheck of even overleg:

Wil je advies-op-maat voor jouw hond of kat?  Of weet je nog niet exact waarmee ik je zou kunnen helpen?  Stuur dan een mailtje met je vraag naar info@digidog.nl

Dan bespreken we samen de mogelijkheden.


Wil je liever een voercheck: dan bespreken we vooraf eventuele vragen, en dan werk ik een maatwerk voercheck uit. Dit is wat je ontvangt:

- Een duidelijke uitleg van de voedingsbehoeften voor jouw hond, compleet met micro- en macronutriënten

- Een analyse in hoeverre het huidige voer de behoefte afdekt.


maar ook:

Tips en stap-voor-stap uitleg:

Bij de voercheck:

- Tips  om het voer aan te vullen/ te verbeteren

- Check of jouw hond nu niet allerlei tekorten heeft


Bij een voedingsadvies op maat:

- Grondig plan op basis van de situatie van jouw hond of kat.

- Bijstellen van het plan indien nodig (afhankelijk van de afspraken die ik concreet met je maak, ontvang je 1 of enkele keren een bijgesteld plan, zodat je altijd verder kan.

- Antwoord op je meest brandende vragen over je hond (en het voer)


 !!  Maatwerk dus !!


  Succesvol in de praktijk:

  Bij de voercheck kan je mij altijd je vragen stellen over deze check en wat je het beste als aanpassing kan doen.


  Wil je persoonlijk Adviesgesprek,  meer weten over de huidige situatie me je hond of kat, of meer hulp? Dan bespreek ik graag de mogelijkheden met je.  

  Vakkennis van de allerbeste..

  Met enige trots kan ik het je laten zien: mijn certificaat nadat ik met succes een examen + een schriftelijke casus heb volbracht bij een van de meest grondige opleidingen over Voeding voor Honden en Katten 😊


  Profiteer dus van de meest actuele kennis en kunde, maar dan met  super-praktische handvatten en stappenplan. 

  Reactie van een klant:

  Dit Voedingsadvies is geschikt voor:

  • Volwassen hond,  Senior hond of puppy;
  • Gezonde hond of een hond die een ziekte of kwalen heeft (allergie, jeuk, darmproblemen, of andere aandoeningen),
  • Jou, als je graag gezonde voeding voor je hond wilt, en niet klakkeloos de marketingbeloftes op zakken en pakjes gelooft
  • Jou en je hond, als je wilt voorkomen dat je hond ziek wordt of kwaaltjes krijgt, en dat je er alles aan wilt doen om vele gezonde jaren samen te hebben
  • Jou en je hond mèt een ziekte of kwaal zoals allergie, jeuk darmproblemen, maag-ellende, Nier-/ lever of andere orgaanproblemen en zelfs bij gewrichtsklachten:  Met de juiste voeding kan je veel klachten minimaliseren en vaak zijn de resultaten verbluffend!
  • Jou puppy of puber in het eerste jaar: als hondenbaasje wil je natuurlijk zeker weten dat je het allerbeste in de voerbak van je pup doet: juist tijdens dat eerste jaar waarin de groei centraal staat. Wist je dat allergieën en veel andere ziekten in dit eerste jaar ontstaan?  En dat voeding hier een grote invloed op heeft?  

  Reserveer nu je plekje

  Voedingsadvies is maatwerk, en ik behandel iedere aanvraag op volgorde van binnenkomst: meestal binnen 2 weken  (maar dat betekent ook: vol=vol)

  Zolang de aanbieding hier te zien is, maak ik graag tijd voor jouw Voeradvies 

  Veel gestelde vragen:

  Hoe werkt een Voedingsadvies?

  Na je aanmelding krijgt een vragenlijst via de email toegestuurd.  Dit gaat over jouw hond, het huidig voer, en wat jouw voorkeuren zijn qua aantal keer voeren  per dag, bepaalde ingrediënten etc.

  Bij een voercheck ontvang je via email een uitgebreide analyse van het  voer dat je nu geeft + tips om dit met supplementen of andere aanpassingen te verbeteren.


  Kies je voor een maatwerk Advies? 

  Stuur mij dan een mailtje en ik reageer terug met mijn vragen om je situatie helderder te krijgen en een voorstel voor een voedingsadvies.

  Kan dit 1-1 Advies-gesprek ook via Skype?

  Jazeker: ik werk online. Dus krijg je van mij voedingsadvies via email, en desgewenst overleggen we ook via zoom of skype.

  Heb ik na jouw hulp nog meer Voedingsadvies nodig?

  Dat ligt er aan: soms niet. Als je een voercheck laat doen, kan je vaak zelf al prima vooruit met de resultaten. Soms blijkt echter dat het de puzzel voor het juiste voer wat ingewikkelder is. Vooral als je een hond of kat hebt met een allergie of een andere ziekte of kwaal. Ik kan je altijd helpen met een passend voerplan of zelfs praktische begeleiding, zodat je heel precies weet wat je het beste doet voor je dier.
  Natuurlijk overleg ik altijd vooraf de mogelijkheden, en kies jij waar je jezelf het prettigst bij voelt.

  Verkoop jij zelf ook voer?

  Nee, absoluut niet! En daar heb ik een reden voor. Ik ben niet gebonden aan een voerfabrikant, en dat wil ik graag zo houden. De meeste voedingsadviseurs werken voor een voerfabrikant, of worden daardoor gesponsord, gestuurd of ze zijn verkooppunt (en dus niet objectief). Ook dierenartsen die voer verkopen krijgen de (niet-objectieve) informatie over voeding van die voerfabrikant. Ik kies daar niet voor: Ik wil vrij zijn (en blijven) om alle merken en soorten voeding objectief te bekijken, en dus aan te raden wat het beste bij je past.

  Leer ik ook voerplannen maken?

  Het maken van een voerplan is best even gepuzzel. Het vraagt de nodige kennis & inzichten. Daarnaast moet je rekenen. In dit aanbod doe ik dit allemaal voor je: je hoeft je er totaal niet druk om te maken: je krijgt het precies op maat voorgeschoteld. Wil je toch liever leren hoe je een voerplan maakt? Dan raad ik je aan om een complete online cursus van DigiDog te volgen. Je krijgt dan zelf de inzichten en handigheid om zo’n voerplan zelf op te stellen. Mail mij dan even voor info over deze cursus: mandy@digidog.nl

  Mijn  hond is een moeilijke eter, werkt dit dan ook?

  Sommige honden zijn echte kies-kauw-types. Alles wat nieuw of anders is, willen ze niet. Soms heeft de hond snel last van zijn voer: brandend maagzuur, buikpijn of wat-dan-ook. Maar vaak is het gewoon typisch voor je hond. Natuurlijk kan het aanwennen van andere voeding soms even iets meer tijd vragen, maar het is me altijd gelukt om een hond enthousiast te krijgen voor verse voeding. Ok: niet iedere hond ‘valt zijn voerbak aan’, maar vaak wordt er heerlijk gesmuld: logisch als je bedenkt wat voor lekkers er in zo’n voerbak gaat.

  Ik wil mijn hond vegetarisch of veganistisch voeren, kan dat ook?

  Niet met mijn voedingsadvies: ik ga uit van de natuurlijke voedingsbehoefte van onze honden. Honden zijn immers carnivoren. Tegenwoordig kunnen sommige honden wel granen of andere plantaardige producten verdragen en verteren, maar dat maakt ze nog geen pure planteneter. Daarom kies ik ervoor om ze te voeren waar ze het allerbeste op gaan. Natuurlijk heb ik respect voor eigenaren die vegetarisch/ veganistisch zijn, en zoeken we naar methoden zo goed mogelijk passen binnen jouw lifestyle (ik verwacht niet dat je zelf een kip gaat slachten natuurlijk), maar het zal niet vlees-loos zijn.

  Hondenvoer: dat is toch hartstikke duur?

  Dit is eigenlijk een fabeltje, of liever: het is maar net hoe je het totaalplaatje ziet. 

  Juist omdat er veel goedkoop hondenvoer in de winkels te krijgen is, lijkt het of het premium of verse hondenvoer hartstikke duur is. Maar bedenk eens: een hond is een vlees-eter. Wat kost en kilo vlees in de supermarkt? 5 euro? ongeveer?  Dan is het best gek als een goedkoop hondenvoer voor minder dan 2 euro (omgerekend per kilo/vers voer) wordt aangeboden. Ja, toch?  Dan kan er toch niet veel vlees in zitten?  De vraag is dan eigenlijk: wat wil jij voor jouw hond. 

  En:

  Ik kan het niet beloven, maar ik weet zeker dat er een verschil is in gezondheid bij het geven van goede voeding: dus zeker zal je de nodige kosten uitsparen bij de dierenarts.

  Kortom: ook hier denk ik met je mee: en zeker bij grotere honden zoeken we een optimaal menu dat goed is voor je hond, maar ook betaalbaar blijft, zodat het ook goed is voor jou.

  Kom jij hier aan huis voor het voedingsadvies?

  Nee, ik woon in het buitenland, dus dat lukt helaas niet. Bovendien werkt het sneller (en effectiever) om dit online te doen. Tegenwoordig kan dit op  allerlei manieren: we beginnen altijd via email, maar naar wens plannen we een telefoongesprek in, of via Skype of FaceTime als je dat liever wilt. Soms is een snelle en intensieve begeleiding handiger: dan gaan we simpelweg via WhatsApp. Oftewel: we kiezen samen wat handig is, zodat je altijd je antwoorden krijgt en weer lekker verder kan.

  Wie maakt dit Voedingsadvies? Jij zelf?

  Jazeker. En daarom is dit wel bijzonder: je krijgt namelijk mijn persoonlijke en volledige aandacht, en al mijn kennis en kunde. Ik ben gediplomeerd hondentrainer, gedragstherapeut voor honden en voedingsadviseur voor honden & katten. Dit is een unieke combinatie: en natuurlijk gaat dit voerplan over het voer, maar vaak komt er ook wel ‘iets’ van gedrag of gedragsverandering bij kijken: en dan is het natuurlijk handig dat je meteen bij een specialist bent 😀

  Mijn agenda is natuurlijk beperkt qua tijd, en ik kan dit ook niet voor dit tarief blijven doen: dus profiteer van deze unieke aanbieding nu het nog kan.

  Staat je vraag hier niet bij?

  Mail mij even, dan kan ik je rechtstreeks antwoorden:  mandy@digidog.nl

  Een reactie van een klant:


  Klik hier om direct omhoog naar het 

  Voerplan-aanbod te gaan

  Omhoog