Video Aspect Ratio: 4:1

Vers-Voedingsplan voor je puppy

Verse Voeding samenstellen voor je jonge hond

Ontdek de voordelen

Weten wat je geeft

Geen vage ingrediënten

Samenstellen op maat

Precies wat je hond nodig heeft

Gezonde keuzes

geniet van het effect bij je hond

Kant-en-klaar schema

Praktisch en direct te doen

Simpel thuis te doen

met deze structuur kan jij het ook

Geen botten / prooidieren

..als je dat liever niet geeft

Incl 4 weken begeleiding*

inclusief houvast bij de overstap

Variatie voor je hond

Gevarieerd eten is de sleutel

Vers Vlees en Groenten

gezonde hap: verse producten

Waarom DigiDog Voedingsadvies?

Toen ik in 2013 startte met DigiDog was ik de trotse eigenaar van Wilson. Een grote Duitse Herder (zie foto)...   Mijn naam is Mandy Gerris, en ik ben gediplomeerd Hondentrainer, Gedragstherapeut voor honden, en sinds 2017 ook Voedingsadviseur voor honden (en katten!).

 

Deze foto is van 2016: toen we in Chili woonden (we zijn vanaf 2017 weer terug in Europa). En Wilson was mijn zorgenkind: allergisch, slechte ellebogen, slappe polsen, en nog veel meer. De druppel voor mij was toen hij begin 2017 simpelweg van zijn stokje viel en bleek dat hij een grote levertumor had. Die was gaan bloeden, en de ramp was voltrokken: we moesten hem laten inslapen.

Uit verdriet en frustratie ging ik op zoek naar antwoorden, want: hoe kon dit zomaar voor mijn ogen gebeuren?  


En die antwoorden vond ik op het gebied van voeding, gezonde voeding.  Ik was al veel bezig met voeding voor honden, maar ik verslond alle kennis die ik kon vinden en volgde enkele pittige internationale opleidingen.

Ik viel van de ene verbazing in de andere: en wilde alles precies weten. En nu? Nu wil ik ook andere hondenbaasjes helpen: want ik hoop dat onze nieuwe jonge hond, Floris, fluitend en stralend 15 of ouder gaat worden.. en dat gun ik jouw hond natuurlijk ook!

En vanaf heden:  Team-DigiDog

Omdat ik zoveel vraag krijg naar passend voedingsadvies, kan ik het allang niet meer alleen.  Daarom werk ik samen met toppers die mijn pittige jaaropleiding tot Voedingsadviseur voor honden/katten hebben afgerond. Dus als je een advies aanvraagt via DigiDog, krijg je het beste van ons beiden in jouw advies!  Mijn topper gaat voor jou aan de slag, en ik kijk en adviseer natuurlijk mee.  
Win-win-win-situatie, denk ik dan:  jouw hond (of kat!) heeft daar natuurlijk alle voordeel bij.

DigiDog Voedingsadvies - dit zeggen andere eigenaren:

'Allereerst bedankt voor het duidelijk advies en de check, duidelijk en mooi (en veel )werk.'

Jan

..'Ik had er niet op gerekend dat het zo uitgebreid en gedetailleerd zou zijn. Compliment hiervoor. '

Miriam

..'ik vind de manier waarop je het helemaal uitsplitst heel goed en duidelijk'

Elza

Waarom vers voer voor je puppy?

Weten wát je in de voerbak doet:

De keuze voor hondenvoer is enorm. En helaas is niet alles wat in de winkel in pakken of blikken wordt aangeboden gezond. Maar hoe weet je nu wat precies goed is? Of wat er in dat merk hondenbrokken of blikvoer zit? Precies: dat blijft heel lastig... Met verse voeding weet je wat je voert: dat maakt veel uit.

Wij eten vers, dus waarom onze puppy niet?

Ik weet natuurlijk niet wat jij het liefst op tafel zet voor je gezin, maar ik probeer meestal voor verse groenten te zorgen, bijvoorbeeld. Want we weten allemaal dat dat een gezonde keuze is. Dus waarom dan ook niet een verse maaltijd voor je hond?

KVV-diepvries voer of vers?

Misschien krijgt jouw hond nu een KVV-diepvries voer. Een kant-en-klare ingevroren vleesmaaltijd. Maar wist je dat deze maaltijd niet 100% passend is voor je hond?  Het recept is natuurlijk gemaakt voor de 'gemiddelde hond'. Hoe gemiddeld is jouw hond eigenlijk?  Door zelf samen te stellen, mét een maatwerk plan weet je dat jouw hond niets meer tekort komt.

Variatie is broodnodig

Een van de meest gemaakte fouten bij honden voeren is dat honden jarenlang op hetzelfde 'dieet' staan. En als je, voor je gevoel, een goed voer hebt gekozen is dat nog steeds best raar, want: hoe gezond is het om 15 jaar lang iedere dag spinazie-stamppot te eten?  Precies!

Er zitten veel nadelen aan gebrek aan variatie, maar tegelijkertijd wil je ook voorzichtig opbouwen!

zelfs als het om een complete brok, blik of diepvriesvoer gaat, en dat leg ik je met plezier in detail uit...

Voorkom ziekten zoals allergieën en andere aandoeningen

Helaas worden veel ziekten mede veroorzaakt door voeding.  Natuurlijk is het ook genetisch bepaald (en dat kan je niet meer veranderen), maar de voeding kan je wèl zelf aanpakken. Het overgrote deel van allergieën of intoleranties hebben verband met jarenlang onjuiste voeding geven. En dat wil je als honden-eigenaar natuurlijk niet.  Een maatwerk voerplan helpt je dus om dit te voorkomen. 

En misschien denk je nu: zo'n zieke hond valt nog best mee... vraag dan eens een eigenaar met een zieke of allergische hond: die zou ongetwijfeld de tijd willen terugdraaien als dat kon...  

En als je dat dus kan voorkomen..

Vers voeren: maar wèl met een plan!

Dit is heel belangrijk!  Een van de grootste kritiekpunten op verse voeding voor je hond is: dat eigenaren gewoon wat aanrommelen. 'Op gevoel' iets in de voerbak doen, of de hond wat laten mee-eten van hun eigen maaltijd.  Dat raad ik je ook stellig af!  Veel dierenartsen en andere specialisten vinden dit het argument om niet aan verse voeding voor je hond te beginnen. 

Maar de logica is simpeler: 

Gewoon doen, maar dan wèl met een versvoer-plan dat past bij jouw hond!

Wat is een Versvoer-plan?

Jouw puppy centraal:

Allereerst ontvang je een speciale vragenlijst, want voor maatwerk is het belangrijk dat jouw hond met alle kenmerken centraal staat. Ook vul je in wat je nu voert, wat jouw voorkeuren zijn (of wat je niet wilt) en waarvan je nu weet dat je hond dit super lekker vindt :-)

Voerplan voor vers voeren:

Eventuele vragen die ik nog heb bespreken we vooraf, en dan werk ik een maatwerk plan uit. Dit is wat je ontvangt:

- Een duidelijke uitleg over verse voeding voor jouw hond

- Een compleet weekplan, met alle hoeveelheden per week. 

- Een overzicht per dag: hoeveelheid en samenstelling

- Uitleg over het toepassen van dit plan voor toekomstige 8 weken

maar ook:

Tips en stap-voor-stap uitleg:

- Uitleg over Vers voeren, wat wel/niet geschikt is als voer

- Tips om voer in te kopen: gemakkelijk en betaalbaar 

- Tips voor snel en makkelijk eten klaarmaken: gemiddeld 30 minuten per week is realistisch

- Advies voor supplementen of aanpassingen die passen bij jouw puppy

- Maatwerk dus!

Succesvol in de praktijk:

Na  14 tot 28 dagen (of desgewenst eerder) hebben we via email of telefoon contact om de voortgang te bespreken en eventueel bij te stellen. 2x bijstellen van het voerplan is inclusief.


Gedurende 8 weken kan je alle vragen stellen die je over dit voerplan hebt (via email) en zal ik of mijn professionele Team-DigiDog-topper je persoonlijk met adviezen en tips over de voeding bijstaan.

Overtuigd? Profiteer vandaag nog van deze actie!

Een van mijn laatste klanten schreef dit:

Dit vers-voerplan is geschikt voor:

 • Puppy's en pubers (tot 1 jaar)
 • Gezonde hond: (niet lijdend aan voeding-gerelateerde ziekten*)
 • Jou, als je graag gezonde voeding voor je hond wilt, en niet klakkeloos de marketingbeloftes op zakken en pakjes gelooft
 • Jou, als je het leuk vindt om zelf maaltijden voor je hond te maken (1x per 10 dagen maken + invriezen kan ook!) 
 • Jou en je hond als je wilt genieten van de effecten van gezond en lekker eten (geven)
 • En ook: als je gelooft in de 80/20 benadering:  we gaan voor goed en gezond, maar we blijven vooral ook praktisch (oftewel: het vers-voerplan moet zo goed mogelijk haalbaar zijn voor jouw hond, jouw portemonnee, en jullie situatie)

Dit vers-voerplan is niet geschikt voor:

 1. Volwassen honden (vanaf 1 jaar): Dit vraagt om een ander vers-voerplan: stuur me een berichtje voor meer info..
 2. *Honden die lijden aan ziekten of aandoeningen aan de: alvleesklier of schildklier, of lever, of nieren, of blaas etc..
 3. *Honden die lijden aan kanker, allergieën, intoleranties of andere ziekten;
 4. Drachtige teefjes, of zogende teefjes
 5. Honden met fiks overgewicht of fiks ondergewicht.


Ben je fokker en wil je advies voor je nestje?  Of wil je een compleet voerplan voor je puppy's eerste jaar?

Voor deze honden is een uitvoeriger plan nodig: binnenkort volgt meer info (of stuur mij een mailtje)

mandy@digidog.nl


Let op: aantal plaatsen zijn beperkt! vol=vol

€199,-
€ 127,-

Vers-Voer-plan voor de Pup of Puber

Vraag nu dit DigiDog Vers-voer-plan aan voor een maatwerk voerplan voor jouw Pup of puberhond en passend voor jullie situatie. 


Met dit voerplan weet je voor de toekomst hoe je de voerbak van je puppy kunt vullen met een gezonde, volledige en verse maaltijd.

Met, gedurende maximaal 8 weken, 1-op-1 persoonlijke begeleiding.

Veel gestelde vragen:

Hoe werkt dit Vers Voer Plan?

Na je aanmelding krijgt een vragenlijst via de email toegestuurd.  Dit gaat over jouw hond, het huidig voer, en wat jouw voorkeuren zijn qua aantal keer voeren  per dag, bepaalde ingrediënten etc.


Dan werken we deze gegevens uit tot een compleet plan, dat je via de email ontvangt. Je krijgt: een overzicht van de voedingsbehoefte van jouw hond. Een weekplan om je hond vers te voeren. Dit weekplan kan je aanpassen en steeds met andere ingrediënten ‘vullen’, en een complete uitleg. Natuurlijk is er alle ruimte voor vragen en verdere  uitleg.

Binnen 4 weken bekijken we of we dit plan nog wat aanpassen of bijstellen: zodat jij de komende jaren verzekerd bent van een goed vers voerplan voor je hond.

Poeh, is dit niet een grote investering voor zo’n voerplan?

Allereerst: ik kan natuurlijk niet in je portemonnee kijken, maar ik snap dat deze investering wel een substantieel bedrag is.  En mogelijk weet je nog niet helemaal wat je ervoor krijgt, namelijk een concreet plan + stap-voor-stap  uitleg dat je de komende jaren voor je hond kan gebruiken.  Heel simpel en precies op maat. Met genoeg houvast zodat je er niet meer over hoeft te denken, maar ook genoeg ruimte om zelf in te vullen als je dat wilt.  Zo’n plan opstellen kost mij minimaal 4 tot 6 uur werk, en dan is de 4 weken vragen- & bijstelperiode nog niet meegerekend. Bij de kapper ben je voor 4 uur absoluut meer kwijt (om even een vergelijk te maken), of voor de heren: bij de autogarage ziet een 4-uur factuur er ook anders uit. 

En bovendien: wat is je investering je waard? Je weet dat je jouw hond echt gezond kan voeden, je weet immers wat in de voerbak gaat. Je hoeft niet meer blind te vertrouwen op de hondenvoer-pakketen van de fabrikanten, die ook lang niet allemaal voedzaam genoeg zijn.  Al zou je maar 1x een dierenarts-bezoek ermee kunnen uitsparen, gedurende alle jaren die je hopelijk met jouw hond nog hebt… dan heb je deze investering al dubbel en dwars terugverdiend. Dus dat maakt zo’n investering ineens een heel ander getal: hoeveel is de gezondheid van jouw hond waard?

Moet je hiervoor een kookspecialist zijn?

Nee, zeker niet. Het voerplan is heel eenvoudig en werkelijk iedereen kan dit direct toepassen. Het is juist veel duidelijker wat je precies aan je hond geeft dan wanneer je ‘blind’ vertrouwt op iets wat in een voerzak zit: de fabrikant bedenkt ook simpelweg een voermix waarvan hij denkt dat de meeste honden dit lekker gaan vinden. Jij kan met dit plan zelf zien welke ingrediënten een succes zijn bij jouw hond, en bovendien krijgt je hond verse voeding, met alle voordelen van dien.

Je kan het voerplan gebruiken om maaltijden rauw te geven, of inderdaad even te koken: net wat jij prettig vindt.

Verkoop jij zelf ook voer?

Nee, absoluut niet! En daar heb ik een reden voor. Ik ben niet gebonden aan een voerfabrikant, en dat wil ik graag zo houden. De meeste voedingsadviseurs werken voor een voerfabrikant, of worden daardoor gesponsord, gestuurd of ze zijn verkooppunt (en dus niet objectief). Ook dierenartsen die voer verkopen krijgen de (niet-objectieve) informatie over voeding van die voerfabrikant. Ik kies daar niet voor: Ik wil vrij zijn (en blijven) om alle merken en soorten voeding objectief te bekijken, en dus aan te raden wat het beste bij je past.

Leer ik ook voerplannen maken?

Het maken van een voerplan is best even gepuzzel. Het vraagt de nodige kennis & inzichten. Daarnaast moet je rekenen. In dit aanbod doen we dit allemaal voor je: je hoeft je er totaal niet druk om te maken: je krijgt het precies op maat voorgeschoteld. Wil je toch liever leren hoe je een voerplan maakt? Dan raad ik je aan om een complete online cursus van DigiDog te volgen. Je krijgt dan zelf de inzichten en handigheid om zo’n voerplan zelf op te stellen. Mail mij dan even voor info over deze cursus: mandy@digidog.nl

Mijn  hond is een moeilijke eter, werkt dit dan ook?

Sommige honden zijn echte kies-kauw-types. Alles wat nieuw of anders is, willen ze niet. Soms heeft de hond snel last van zijn voer: brandend maagzuur, buikpijn of wat-dan-ook. Maar vaak is het gewoon typisch voor je hond. Natuurlijk kan het aanwennen van andere voeding soms even iets meer tijd vragen, maar het is me altijd gelukt om een hond enthousiast te krijgen voor verse voeding. Ok: niet iedere hond ‘valt zijn voerbak aan’, maar vaak wordt er heerlijk gesmuld: logisch als je bedenkt wat voor lekkers er in zo’n voerbak gaat.

Ik wil mijn hond vegetarisch of veganistisch voeren, kan dat ook?

Niet met mijn voerplan: dit voerplan gaat uit van de natuurlijke voedingsbehoefte van onze honden. Honden zijn immers carnivoren. Tegenwoordig kunnen sommige honden wel granen of andere plantaardige producten verdragen en verteren, maar dat maakt ze nog geen planteneter. Daarom kies ik ervoor om ze te voeren waar ze het allerbeste op gaan. Natuurlijk heb ik respect voor eigenaren die vegetarisch/ veganistisch zijn, en zoeken we naar methoden zo goed mogelijk passen binnen jouw lifestyle (ik verwacht niet dat je zelf een kip gaat slachten natuurlijk), maar het zal niet vlees-loos zijn.

Verse voeding: dat is toch hartstikke duur?

Dit is eigenlijk een fabeltje, of liever: het is maar net hoe je het totaalplaatje ziet. 

Om te beginnen kan ik verse voeding net zo duur maken als ik wil: met vers rundvlees van de slager wordt het voor een 60 kilo hond een kostbare toestand natuurlijk. Maar door slim in te kopen (en die tips krijg je van mij), kan je de kosten van goed vlees laag houden, en verse groeten en fruit kan je vaak voor een heel zacht prijsje krijgen: op de markt, bij je groenteman, etc.

Al  met al is het meestal niet duurder dan een premium brok. Tenzij je natuurlijk voor luxe kiest, maar dan nog is het op langere termijn voordelig.

Ik kan het niet beloven, maar ik weet zeker dat er een verschil is in gezondheid: dus zeker zal je de nodige kosten uitsparen bij de dierenarts.  Al was het alleen maar dat de tanden meestal veel schoner blijven (en bedenk eens wat een gebitsreiniging kost).

Kortom: ook hier denken we met je mee: en zeker bij grotere honden zoeken we een optimaal menu dat goed is voor je hond, maar ook betaalbaar blijft, zodat het ook goed is voor jou.

Kom jij hier aan huis voor het voerplan?

Nee, ik woon in het buitenland, dus dat lukt helaas niet. Bovendien werkt het sneller (en effectiever) om dit online te doen. Tegenwoordig kan dit op  allerlei manieren: we beginnen altijd via email, maar naar wens plannen we een telefoongesprek in, of via Skype of FaceTime als je dat liever wilt. Soms is een snelle en intensieve begeleiding handiger: dan gaan we simpelweg via WhatsApp. Oftewel: we kiezen samen wat handig is, zodat je altijd je antwoorden krijgt en weer lekker verder kan.

Wie maakt dit voerplan? Jij zelf?

Jazeker, samen met een van de toppers die de pittige jaaropleiding tot Voedingsadviseur voor hond/kat heeft afgerond. En daarom is dit wel bijzonder: je krijgt namelijk persoonlijke aandacht, inzichten en kennis van mijn topper én bovendien al mijn kennis en kunde. Ik ben gediplomeerd hondentrainer, gedragstherapeut voor honden en voedingsadviseur voor honden & katten. Dit is een unieke combinatie: en natuurlijk gaat dit voerplan over het voer, maar vaak komt er ook wel ‘iets’ van gedrag of gedragsverandering bij kijken: en dan is het natuurlijk handig dat je meteen bij een specialist bent :-)  

Mijn agenda is natuurlijk beperkt qua tijd, en ik kan dit ook niet voor dit tarief blijven doen: dus profiteer van deze unieke aanbieding nu het nog kan.

Staat je vraag hier niet bij?

Mail mij even, dan kan ik je rechtstreeks antwoorden:  mandy@digidog.nl

Een reactie van een klant: