Als je Module A met succes hebt afgerond kan je de opleiding compleet maken met Module B 😃  

DigiDog biedt 2 (opeenvolgende) opleidingen voor professionals in honden & kattenvoer:
Module A (de start) waarmee je Voerexpert wordt, en Module B waarmee je voor het échte werk gaat en het Certificaat van Voedingsadviseur behaalt.

Module A ging over Voerbehoefte van de hond & kat en alle soorten voer wat verkrijgbaar is.


Maar, wat als je nu een klant krijgt met een zieke hond of kat?  Of een speciale voedingsvraag?  Een nest kittens of puppy's?  


Precies!  Daarvoor is module B bedoeld. Met Module B wordt je compleet Voedingsadviseur voor honden & katten!
Én, je leert bovendien de belangrijkste stappen om je eigen succesvolle praktijk op te starten: we gaan simpelweg veel doen in deze module!

Hier lees je de details over Module B tot Voedingsadviseur:

Aan het einde van opleiding-module B: 

Maak je maatwerk voerplannen voor honden en/of katten

Heb je (als je wilt) je eerste betalende klanten geholpen*

Help je hond/kat-eigenaren bij voerkeuzes bij ziekte of voor pups/kittens

Is jouw praktijk als voedingsadviseur gestart en kan je veel mensen helpen*

Weet je hoe je jouw praktijk verder vorm gaat geven, zodat het bij jou past.

Ben je gecertificeerd Voedingsadviseur voor honden en katten!

*Het succesvol starten van jouw eigen voedingsadviespraktijk lukt alleen als jij bereid bent om in actie te komen.


Daarom deze kleine disclaimer: wij doen er alles aan om jou te helpen de juiste stappen te zetten, maar we doen het niet vóór jou: je zal zelf de stappen moeten zetten. En: dán krijg je natuurlijk ook je verdiende resultaten! 
Blij met resultaat van de Opleiding - Danielle

De mogelijkheid om te mogen en kunnen oefenen met echte klanten vond ik echt een life saver!
En ook jouw zakelijke inzichten die je met ons deelde (de ideale klant gaat nooit meer uit mijn systeem) 

Daniëlle - Opleidingsgroep 2020/2021

Waarvoor zou je Voedingsadviseur willen worden? 

Omdat je van honden en/of katten houdt?  Omdat je ook vindt dat ze nog veel langer gezond zouden moeten kunnen leven?
Ik vertel je graag mijn grote waarom: Ik heb zelf 4 honden gehad, en intussen honderden honden (en ook katten) als klant mogen helpen.  Ik heb twee keer meegemaakt dat ik veel te vroeg afscheid moest nemen van mijn eigen hond, door een voedingsgerelateerde aandoening.  Zo'n afscheid is hartverscheurend!  💔 Dat zal je vast herkennen.   
Ik zag dit ook veel te vaak gebeuren bij klanten, en daarom moet het volgens mij anders.  Als eigenaren weten hoe ze betere voerkeuzes kunnen maken voor hun dier, gaat dit absoluut helpen voor de vitaliteit en de levensduur van honden en katten. 

Met ongeveer 5,5 miljoen gezinnen waar een hond of kat woont (NL + BE), kan ik nooit in mijn eentje iedereen bereiken. 

Dus: help jij mee om deze eigenaren te gaan helpen met voeradviezen bij ziekten, kwalen, voor pups of kittens en natuurlijk voor het drachtig moederdier? 

Wat krijg je in Module B? 

Diëtiek

In dit onderdeel bespreken we de voer-eisen of aanpassingen voor een hond of kat met een ziekte of kwaal. Onder andere deze ziekten worden behandeld:


 • Allergieën en Intoleranties
 • Gastritis en Gasto-enteritis
 • Zuur-problemen
 • IBD - dikke/ dunne darmproblemen
 • Giardia / PLE
 • Pancreatitis / EPI
 • Hepatitis, Cholangitis/ Lipidose
 • Levershunt
 • CNI, Nierstenen/ blaasgruis
 • Kanker/Tumoren
 • Gewrichtsaandoeningen
 • Hartziekten
 • Diabetes, Schildklierziekten
 • Morbus Cushing/ Addison
 • Leishmania / Purine-problemen

Pups/Kittens

Dit onderdeel gaat over de specifieke voerbehoefte van het moederdier vóór de dekking, tijdens de dracht én tijdens de periode dat ze de kleintjes zelf voedt.  
Ook gaat het over de voeding, afspenen en gezonde opbouw (qua voeding) voor pups en kittens vanaf de geboorte totdat ze volgroeid zijn.

Voerchecks maken

Uniek! Een voercheck is een van de meest waardevolle manieren om veel eigenaren te helpen én om ook je eigen praktijk als voedingsadviseur voor hond en/of kat te starten.  Ik leer je al vroeg in de opleiding (in de eerste 8 weken) hoe je deze voercheck maakt, hoe je dit meteen in kan zetten en zo al je eerste eigen toffe klanten kan helpen!


Het voordeel van starten met voerchecks tijdens Module B is dat je ook je vragen in de groep (en aan mij) kan stellen, en dát terwijl je ook (betaald!) klanten gaat helpen.

Jouw eigen praktijk starten

Een belangrijk onderdeel van module B is de start (of uitbreiding) van je eigen praktijk.  Het is niet verplicht om voor jezelf te starten (hoewel ik er wel van uitga dat je iets met deze opleiding wilt gaan doen).


Daarom dat we in Module B samen intensiever aan de slag gaan zodat ook jij jouw voedingsadvies als professional in de markt kan zetten.  En, geloof me, het  geeft super-veel voldoening als je eigenaren op deze manier kan helpen. 

Voedings-adviesplannen maken

Logisch: naast alle kennis en vaardigheden en praktische hulp die je krijgt: leer ik je ook hoe je voedingsadvies-plannen maakt.   Van een zinvolle vragenlijst tot documenten die je nodig hebt voor jouw praktijk. 


Immers: dit is een belangrijke basis van jouw eigen voedingsadvies-praktijk.

Livedag + 6 live-zoom-workshops

Uniek in deze module:  We gaan 6x via een zoom-workshop aan de slag. Deze workshops worden steeds op een doordeweekse avond gepland. 
Daarnaast staat er 1 live-dag gepland in een trainingszaaltje op een centrale plaats (in de buurt van Zaltbommel  / Leerdam). 

Centraal op deze dag & tijdens de workshop-zoom-sessies?   ->  Oefenen, voedingsadvies in de praktijk en de stappen voor je eigen praktijk. 

Kennis + Kunde + Hoe ga je écht aan de slag!

Je kent mij intussen al best goed, denk ik.  En daarom weet je vast ook wel dat ik niet geloof in kennis leren zonder er iets mee te doen.  Het is, eerlijk gezegd, ook vaak mijn frustratie geweest:  Dan deed ik een cursus, en vervolgens 'lag alles' in mijn boekenkast. 
Ik had vooraf plannen om er écht mee aan de slag te gaan, maar:  toch gebeurde het niet.  Herkenbaar?  
Precies!

En dát wil ik nu dus niet laten gebeuren. We gaan in deze Opleiding direct aan de slag met de kennis die je hebt uit Module A. 
Bovendien leer ik je ook gedurende de opleiding al om praktische adviezen te gaan geven en je eigen klanten te gaan aantrekken. Dus als jij wil, heb je tijdens de eerste maanden van de opleiding al je eerste betalende klanten (Let wel: ik geef nergens een garantie, maar ik geef je wel de concrete acties die je ongetwijfeld klanten oplevert!)

null
Investering voor je eigen praktijk

Wat is de investering voor Module B:

Hiervoor krijg je alles wat nodig is voor deze Module, dus inclusief: 24 online lessen

+ een complete hand-out

+6 Zoom-workshops

+1 livedag inclusief heerlijke lunch, koffie, thee, fris en versnaperingen

+ mijn voorbeelden zodat je zelf tijdens de opleiding al betaalde voerchecks en adviezen kan gaan geven

+ de speciale community met deze speciale groep

en nog veel meer...

Investering:

1797,- ex btw 

In 7 maandelijkse termijnen:

270,- ex btw per maand

2174,- incl btw -> als ondernemer kan je de btw terugkrijgen van de belastingdienst


327,- incl btw -> als ondernemer kan je de btw terugkrijgen van de belastingdienst
Aan het einde van Module B kan je meedoen met het examen. Dit bestaat uit 2 delen:

Deel 1: Online theoretisch exameEn als je geslaagd bent voor deel 1, kan je meedoen met:

Deel 2: Casus maken: De casus kies je uit enkele casussen die je van ons krijgt. Je hebt dan ca. 4 weken de tijd om deze te maken. Een schriftelijk 'werkstuk' dus.  Je wordt niet beoordeeld op plaatjes, video's of glitter-versiering. Maar wèl op hoe jij dit praktijkvoorbeeld zou aanpakken. Natuurlijk leer je wat er van je verwacht wordt bij deze casus. 
Haal je allebei de onderdelen?  Dan ontvang je het Certificaat voor Voedingsadviseur hond & kat (en natuurlijk met jouw naam er op!)

null

Investeren in een opleiding en hoe verdien je dit terug?

Je investering  terugverdienen

Natuurlijk vraagt het meedoen met deze opleiding om een investering van je, in geld en in tijd.  

Maar: ik ga ervan uit dat je dit ook graag wilt terugverdienen. Dus vanaf de 2e maand in de opleiding gaan we samen aan de slag met het maken van (betaalde) voerchecks.
Je leert hoe je dit kan doen, en hoe je klanten hiervoor kan vinden.  Als je tijd & zin hebt om dit voor jouw eigen praktijk te doen: kan je al gedurende de opleiding jouw investering (deels) terugverdienen.  Niet alleen met de voercheck, maar ook met de opvolg-adviezen aan jouw klant. Ik leer je in detail hoe je dat kan doen. 

(*disclaimer: ik geef je geen garantie op succes, immers: het staat-of-valt met jouw inspanning om dit te behalen, ik geef je wel een bewezen praktische stappenplan en laat je precies zien hoe je dit kan bereiken).

Nog even op een rij, dit krijg je bij Module B:

24 - wekelijkse online Video-lessen  - t.w.v.  1599,- euro

Iedere week een nieuwe video-les van ca. 2 uur:  je kan deze op je eigen moment bekijken (zo vaak je wilt, en zo lang je toegang hebt tot de community).

Complete, Nederlandstalige Hand-out - t.w.v. 299,- euro

Je ontvangt ook bij deze Module enkele waardevolle hand-outs (pdf), welke onmisbaar zijn voor je eigen praktijk. Uniek: ze zijn volledig in de Nederlandse taal!

6 x Online Workshop (zoom) - t.w.v. 499,- euro

Naast kennis leren, gaan we in deze module vooral ook samen aan de slag. In live-zoom-workshops (waarvan je natuurlijk ook de opnames achteraf kan bekijken) gaan we stap voor stap het voedingsadvies doen! Ik help je door de stappen heen. Ook besteden we tijd aan de stappen voor je eigen praktijk: heel praktisch en concreet: zodat jij dit direct voor jouw praktijk kan toepassen!

1 Live-trainingsdag inclusief Koffie/thee & Lunch - t.w.v. 299,- euro

Naast 'zoomen' is het live-samenkomen altijd extra magisch. In een trainingsdag op een centrale plaats (in de Buurt van Zaltbommel/ Leerdam) gaan we een hele zaterdag samen aan de slag. 

Deze live-dag wordt gepland op een zaterdag
Deze dag is niet verplicht. Er worden hiervan geen opnames gemaakt, maar: 

Samen met andere deelnemers en het DigiDog-team, inclusief een fijne lunch, koffie & thee en meer extra's wordt dit natuurlijk een onvergetelijke dag.

Toegang tot de Professionals Community - tot 3 maanden na je examen- t.w.v. 499,- euro

Je kent de Professionals-community intussen al.  En ook voor deze opleiding hebben we een aparte 'afdeling' waar je de lessen, en de opnames van de zoom-sessies kan terugvinden. Daarnaast komt er speciaal voor deze groep een eigen 'geheime' groep om inzichten en vragen te delen. Mandy is daar natuurlijk ook actief, om je te helpen waar nodig.  Je behoudt toegang tot dit alles tot 3 maanden na je examen.

Oefeningen & Opdrachten - t.w.v. 150,- euro

Kennis, oefening en het toepassen. Alledrie belangrijk. Dus we gaan in deze Opleiding veel doen, veel oefenen.  Je krijgt dus ook opdrachten en oefeningen. Inclusief oefentoetsen in het Classtime-systeem.

Schriftelijk Online Examen - t.w.v. 100,- euro

Dit is misschien niet jouw favoriete onderdeel. Maar: bedenk je dat een gehaald examen een bekroning is op je werk.  En dat niet alleen: het laat ook aan jouw klanten zien dat jij weet waar je over praat.  Het toont jouw expertise, en hoe tof is dat!  

Precies!  Dus samen gaan we zo stressloos als mogelijk is het examen in, en dan kunnen we hopelijk ook proosten op een tof resultaat!  (*let op: er is geen 'officiële diploma-uitreiking gepland, maar we kunnen met de groep wellicht een spontane zoom-borrel-meeting organiseren om dit moment te vieren)

Certificaat DigiDog Voedingsadviseur (bij behalen examens)

Als je het examen hebt gehaald (zowel het theorie-examen als de casus) krijg je een welverdiend Certificaat.  Je mag jezelf gediplomeerd Voedingsadviseur voor hond & kat noemen! 

Jouw eigen gepersonaliseerde Badge - t.w.v. 59,- euro

Naast een mooi certificaat, regelen we nog iets tofs voor je:  

Je krijgt een digitale 'badge' (zoals hiernaast staat) maar natuurlijk met jouw eigen naam erin.  
Je mag deze gebruiken voor jouw website, folders of waar-je-maar wilt. Zodat iedereen kan zien dat je écht verstand hebt van jouw vak.

De vliegende start van jouw eigen professionele praktijk! -1000,- euro

Naast de kennis over voeding en voedingsadviezen, gaan we ook tijd besteden aan de noodzakelijke stappen om jouw eigen praktijk neer te zetten.  En: niets is verplicht (jij beslist of je ondernemer wilt zijn, en jij beslist hoe je dit wilt doen).  Ik leer je wèl graag de belangrijkste, snelle stappen om je praktijk succesvol te starten, zodat je niet de tijd, energie en het geld verliest die veel startende ondernemers verliezen omdat ze met de verkeerde dingen bezig gaan.

Een totale waarde van meer dan:  4499,- euro !! 

Tsja..  je krijgt dus een uitgebreid en toch ook praktisch pakket t.w.v. minimaal 4499 euro als je dit als 'losse onderdelen' ergens zou willen inkopen (als het al überhaupt ergens te verkrijgen is).

Voor een beroepsopleiding is 4500 euro op zich een logische investering (kijk maar wat veel beroeps-opleidingen kosten, de meesten vragen om hogere investeringen). 

Maar natuurlijk is deze module geen 4499 euro, maar zelfs minder dan de helft daarvan: 

de investering is 1797,- euro (ex btw)  (betaling in termijnen is mogelijk)
En daar zit alles bij inbegrepen: je hoeft verder niets meer aan te schaffen (enkel het vervoer van-/naar de live-dag zal je zelf moeten regelen). 

Ruim 4499,- euro aan waarde voor een investering van 1797,- euro

Je hoeft natuurlijk geen super-ondernemer te zijn, om te zien dat dit een gigantisch vol pakket is, waarmee het Team DigiDog je extra veel zal leveren. En: we hebben natuurlijk nog wat extra's voor je in petto, maar dat blijft nog even een verrassing.


 

Bovendien: als jij dan in deze maanden leert hoe je in no-time je investering kan terugverdienen door professionele voedingsadviezen te geven aan klanten die jij graag wilt helpen. Nou, dan lijkt me dat een logische investering, toch?!
Heb jij er zin in?  
Wil je graag honden- of katten-eigenaren gaan helpen als professioneel voedingsadviseur?  

Meld je dan hier aan voor Module A, want daar start jouw reis naar jouw Voedingsadviespraktijk:

Alle feiten op een rij:

 • Iedere week op Maandag-ochtend ontvang je een nieuwe les - Online in de speciale Cursus-omgeving. Je kan deze les altijd & overal bekijken (mits je een internet-verbinding hebt).
 • Alle lessen zijn beschikbaar in de besloten Community:  je kan ze 100x opnieuw bekijken
 • Toegang tot een speciaal besloten forum-gedeelte voor vragen over de les: lees ook mee met vragen (en mijn  antwoorden) van anderen uit je groep.
 • Professionals én ikzelf beantwoorden al je vragen in de community.
 • 6x een live-zoom-workshop:  praktische training en oefening voor je eigen voedingsadvies-praktijk.
 • Opnames van deze 6 zoom-workshops zijn beschikbaar in de besloten community.
 • Live dag op locatie (van 9.30 tot ca. 16.30 uur).  In een zaaltje vlakbij Zaltbommel/Leerdam
 • Inclusief verzorgde lunch, koffie & thee op deze live-dag.
 • Duur: ca. 6 maanden
 • Investering: 1797€ (ex btw) bij betaling ineens  of in 7 termijnen van 270€ (ex btw) per maand
 • Geen extra kosten voor examen, oefentoetsen of boeken: alles is inbegrepen!
 • Unieke, besloten groep (zelfstandig leren, maar niet alleen!)
 • Zeer complete studiehandleiding/werkboek, met alle informatie en oefenopdrachten etc. inclusief: wordt geleverd in PDF-vorm  ->  Per onderdeel ontvang je een hand-out, volledig in het Nederlands. Deze hand-outs vormen een uniek boekwerk, in het Nederlands.
 • Lidmaatschap van exclusieve Community met intervisie is inclusief tot 3 maanden na je examen.
 • Afsluitend certificaat? Dit niet verplicht, maar gaat als volgt:  bij het met voldoende resultaat afsluiten van het online tentamen krijg je enkele casus-opdrachten. Daar kies je er 1 van om uit te werken (in 4 weken tijd).  Bij een goed resultaat ontvang je het complete certificaat voor Voedingsadviseur voor hond & kat
 • Bij behalen van het examen ontvang je naast je certificaat ook een digitale 'badge' met jouw naam, voor op je website.
 • Schriftelijk online tentamen.  (1x een eventuele herkansing is ook inbegrepen)
 • Praktisch examen (casus)
 •  Hulp bij de opzet van je diensten-pakket als voedingsadviseur, je eigen bedrijfsplan en nog veel meer.

Voor wie is het programma NIET geschikt? 😲

 1. Je hebt geen 4 of 5 uur per week tijd om dit te volgen (gemiddeld per week: je kan ook eens per maand 2 dagen ervoor  inplannen natuurlijk)
 2. Je bent overtuigd van vegetarisch voer voor honden/katten: dan is dit niet de juiste opleiding. Mijn visie is dat honden en katten in de basis carnivoren zijn: en dus zodanig gevoerd moeten worden
 3. Je ziet vooral 'beren op de weg', belemmeringen en een boel 'gedoe'. Je denkt bij ieder voorstel of plan:  'ja, maar dit gaat voor mij nooit werken'. 
 4. Je zoekt naar een manier om snel 'rijk' te worden, zonder enige inspanning te hoeven doen.
 5. Je zoekt vooral een liefdadigheidsrol, je wilt best anderen helpen maar je gaat er zeker nooit geld voor vragen. En begrijp mij niet verkeerd: er is niet mis met eens iemand in nood helpen.  Alleen: als je zelf altijd alleen gratis hulp gaat bieden gaat het niet goed met jouw praktijk, dit gaan klanten ook zo ervaren.  Ik weet dat 'ergens geld voor vragen' voor veel mensen in de honden-en kattenbranche moeilijk is.  Maar: je vindt het (hopelijk) ook normaal als je geld achterlaat bij de kassa van je supermarkt?  Of als je de kapper iets betaald? Of de loodgieter die jouw waterlekkage heeft gerepareerd?  Precies!  Dit heeft dus ook iets te maken met jezelf als professional willen zien en waarde willen leveren.  Naar je klant èn naar jezelf 😊
  En zeg nu zelf: hoe fijn zou het zijn als je van je voedingsadviespraktijk jouw betaalde baan zou kunnen maken?  

En voor wie is dit programma wèl geschikt?  😊

 • Je wilt graag verder leren over diëtiek voor honden/ katten;
 • Je wilt graag leren hoe je voerchecks en voedingsplannen maakt;
 • Je wilt graag leren hoe je praktisch een voedingsadvies doet voor een eigenaar;
 • Je wilt een succesvolle, eigen praktijk als Voedingsadviseur opstarten (dit is niet verplicht: je mag het ook als hobby doen, natuurlijk, maar het is leuk om je opleiding gedurende het jaar al terug te verdienen, denk ik dan)
 • Je vindt honden en/of katten leuk, maar ook de eigenaren.  Want eerlijk is eerlijk: je hebt vaak vooral met de eigenaar te maken, en dan mag je verlegen zijn... dat is geen probleem...maar je zal de eigenaar te woord moeten staan (of via mail).
 • Je hebt tijd voor de lessen en de zelfstudie:  Reken op zo'n 4 tot 5 uur per week (inclusief de 2-uur les)
 • Je ziet het al voor je: dat je zelfstandig als fulltime of parttime voedingsadviseur veel mensen kan helpen met hun dier + een aantrekkelijk (bij-)inkomen ermee kan verdienen. 
 • En, niet verplicht maar wel extra leuk: je vind het leuk om contact met medecursisten te hebben. Elkaar ook te helpen bij vragen, met elkaar de oefencasussen uit te werken, of voor mijn part (virtueel) koffie te drinken.  Ook ikzelf merk dat online adviseren soms eenzaam is: en wat is er dan fijner om een groep met leuke & professionele mensen te verzamelen die hetzelfde vak en interesse delen!  Kortom: je bent van harte welkom! 

Klinkt dit goed? 
Start dan nu met Module A:

Wat verdient een Voedingsadviseur in de praktijk

 • Dit hangt natuurlijk af van hoe jij je in de markt zet: met welke tarieven voel jij je fijn.
 • Maar als vuistregel: een basisadvies geef je tussen de €50 en €100 per klant
 • Een uitgebreid consult, waarbij je de klant begeleid bij het uitvoeren en toepassen van adviezen, enkele keren contact hebt en je voerplan ook bijstelt:  tussen de €150 en €350 per klant.
 • Dit hangt af van jouw expertise (waar ben jij specialist in), van de probleemstelling van de klant + hoe intensief je de klant gaat begeleiden
 • Het hangt ook af van jouw keuze om online te adviseren of in een praktijk, of misschien ga je naar de klant thuis


Kortom: er zijn allerlei mogelijkheden: en gaandeweg in de opleiding zal je duidelijk worden hoe je jouw beste variant kan kiezen, ook daar help ik je bij.

Hoeveel tijd ben ik ongeveer kwijt?

Reken op 4 uur gemiddeld voor Module A, en voor Module B zal dit niet heel veel anders zijn.

In Module B gaan we meer oefenen, meer echt 'aan de slag'. 

Dus er zal, blijkt uit de praktijk, minder 'studietijd' nodig zijn dan in Module A, maar wel meer 'doe- en oefen' tijd.

Als met al blijkt uit ervaring dat de meeste deelnemers ongeveer 4 uur per week gemiddeld bezig zijn.  Natuurlijk zijn sommige sneller, en anderen vinden het prettig om bijvoorbeeld lange uittreksels te maken, en zullen dus iets meer tijd kwijt zijn.

Reken dus op gemiddeld 4 uur per week.
En als je eens een week niet kan, kan je natuurlijk altijd daarna zelf weer inhalen. Alle beschikbare lessen kan je immers opnieuw bekijken tot 3 maanden na het examen.

Hoe zit het met de officiële Erkenning van de Opleiding?
Het beroep als voedingsadviseur voor honden & katten is niet erkend. Iedereen mag dit zonder opleiding of enige kennis gaan doen. De overheid laat in de hele branche van honden-en kattenprofessionals de erkenning aan de branche zelf over (met uitzondering van de dierenartsen). 

DigiDog heeft er daarom voor gekozen om een erkenning en keurmerk te behalen

bij een serieuze instantie voor kwalitatief goede opleidingen:  het NRTO.  (https://www.nrto.nl/)

DigiDog heeft sinds 2022 het NRTO keurmerk.

DigiDog heeft zich gekwalificeerd als lid bij het NRTO. Dit betekent dat DigiDog voldoet aan de eisen van een kwaliteits-opleidingsaanbieder.

Wat is het lesniveau van deze opleiding?

Het is MBO+ / HBO niveau.

Er is geen vooropleiding verplicht. Alles is in het Nederlands.
Maar het vraagt dus wel om een beetje logisch nadenken + het volgen van de lessen (immers: de lesstof komt niet spontaan in je hoofd 'aangewaaid').
Maar: de lessen zijn levendig, vol met praktijkvoorbeelden en dus altijd bedoeld om de theorie vooral ook heel praktisch te maken.
Ben jij iemand die vooral van praktisch houdt? Dan vind je hier altijd bij ieder onderdeel de vertaalslag naar de praktijk.
Ben jij iemand die toch ook graag wetenschappelijke onderbouwing heeft: In deze opleiding zit ook veel extra kennis (als een soort virtuele 'bibliotheek' waar je veel wetenschappelijke studies (en linkjes naar wetenschappelijke teksten) kan vinden, zodat je jouw 'honger' naar deze kennis ook kan stillen.
Deze wetenschappelijke kennis is geen examenstof, maar ongetwijfeld interessant voor de deelnemers die er heel blij van worden.

Hoe gaat het examen?

Voor module B bestaat het examen uit 2 onderdelen.

Onderdeel 1 is een schriftelijk online Tentamen, zoals je kent van module A.
Dat doe je gewoon thuis achter je pc.
Je moet wel online kunnen inloggen. En: je mag je boeken erbij houden.
Het tentamen is niet op kleuterschool-niveau (we doen het wèl serieus natuurlijk).  Maar als je met de lessen meedoet, de oefenvragen en tentamens maakt, dan moet dit normaal gesproken geen probleem zijn.

Het tentamen is niet verplicht, maar wèl als je het complete certificaat voor Voedingsadviseur wilt behalen.
Had je een 'off-day' bij het tentamen? Geen stress, er is altijd een hertentamen mogelijk.

Onderdeel 2 van het examen is een casus die je moet maken:

Je krijgt van ons enkele casussen, over een hond of kat (precies zoals een 'echte klant' zich zou melden).

Dit werk je uit in een geschreven document van enkele pagina's.  Je hebt hier ca. 4 weken de tijd voor. 
Belangrijk is dat je laat zien dat je snapt wat je hebt geleerd en dit kan toepassen op een manier waarmee je ook 'echte klanten' veilig kan helpen. 
Je hoeft er geen video's, foto's of glitter-franjes bij te leveren: het mag simpele tekst zijn. En natuurlijk krijg je vooraf een duidelijke instructie over wat de bedoeling is.


Als je zowel het examen als de casus met goed gevolg (en op tijd) hebt afgerond, heb je de complete opleiding gehaald en mag je je gecertificeerd Voedingsadviseur voor honden & katten noemen! 


Kan ik deze investering van de belasting aftrekken?

Wat in ieder geval kan: als je zelf een ondernemer bent (zzp'er of in welke vorm dan ook): kan je deze kosten in je bedrijf opvoeren. Dat betekent simpelweg dat dit je belastinguitgave beperkt (ook als je nu nog geen winst maakt: in Nederland mag je een verlies ook later nog aftrekken van je winst).
Mijn doel is dat je met Module B als voedingsadviseur een professionele praktijk op gaat zetten.  

Dat is overigens niet verplicht (dus: alleen als jij dit ook wilt, ben ik er om je te laten zien welke stappen je moet zetten).  En daar beginnen we, wat mij betreft, al tijdens de opleiding mee!  (ja: je mag natuurlijk ook later starten: net waar jij tijd & zin voor hebt).
Met deze opleiding leer je een vak, een ambacht, en ook hoe je dit in de praktijk als professional kan neerzetten.
Dus de investering in deze opleiding is een investering in jezelf!

Kan ik hiervoor het STAP-budget gebruiken? (alleen voor als je in Nederland woont)

       Ja! Module B kan ook met STAP-subsidie    

Wat is STAP?  Dit is een scholingsbijdrage van de Nederlandse overheid voor als je in Nederland woont en in de afgelopen 2 jaar ook een salaris, uitkering hebt gehad of in ieder geval de premie Volksverzekeringen hebt afgedragen. Hier lees je alles over STAP:  https://www.stap-budget.nl/


Ik hou je natuurlijk direct op de hoogte over de DigiDog-registratie én de bijbehorende data.

We zullen vanuit DigiDog ervoor zorgen dat de planning van de start van de modules past bij de STAP-subsidie-periode.

Heb je geen STAP-budget?  Of wil je er niet op wachten?

Ik snap je helemaal!  Want we hadden immers nooit eerder een STAP-budget. 
Als je niet in aanmerking komt voor deze bijdrage is er natuurlijk niets aan de hand.  Immers, als jouw plan is om je eigen voedingsadvies in de praktijk te gaan zetten.  Met hulp van de stappen die we in Module B doorlopen, dan heb je jouw eerste klanten al tijdens de opleiding en 'verdien' je zelf de investering terug. 

Als 'baas' van jouw eigen praktijk is dat natuurlijk de aanpak van een échte ondernemer. 


Kortom: zie jij het voor je?

Dat jij binnen enkele maanden als professioneel voedingsadviseur de hondeneigenaren of katteneigenaren (of allebei) gaat helpen.

En dat deze eigenaren dankbaar en blij zijn met jouw goede adviezen én je er ook voor willen betalen.  Het is immers een professioneel vak.
En als vakvrouw of vakman is het super-fijn om juist al die eigenaren te kunnen helpen. 

Zie jij jezelf al zitten in je eigen voedingsadvies-praktijk?Heb je nog vragen?

Dat kan natuurlijk altijd, mail ons even op:


info@digidog.nl 

En ik reageer zo snel als ik kan 🙋‍♀️