DigiDog biedt 2 (opeenvolgende) opleidingen voor professionals in honden & kattenvoer:
Module A (de start) waarmee je Voerexpert wordt, en Module B waarmee je voor het échte werk gaat en het Certificaat van Voedingsadviseur behaalt.
Module A ging over Voerbehoefte van de hond & kat en alle soorten voer wat verkrijgbaar is.
Maar, wat als je nu een klant krijgt met een zieke hond of kat? Of een speciale voedingsvraag? Een nest kittens of puppy's?
Precies! Daarvoor is module B bedoeld. Met Module B wordt je compleet Voedingsadviseur voor honden & katten!
Én, je leert bovendien de belangrijkste stappen om je eigen succesvolle praktijk op te starten: we gaan simpelweg veel doen in deze module!
Hier lees je de details over Module B tot Voedingsadviseur:
Help je hond/kat-eigenaren bij voerkeuzes bij ziekte of voor pups/kittens
De mogelijkheid om te mogen en kunnen oefenen met echte klanten vond ik echt een life saver!
En ook jouw zakelijke inzichten die je met ons deelde (de ideale klant gaat nooit meer uit mijn systeem)
Daniëlle - Opleidingsgroep 2020/2021
Omdat je van honden en/of katten houdt? Omdat je ook vindt dat ze nog veel langer gezond zouden moeten kunnen leven?
Ik vertel je graag mijn grote waarom: Ik heb zelf 4 honden gehad, en intussen honderden honden (en ook katten) als klant mogen helpen. Ik heb twee keer meegemaakt dat ik veel te vroeg afscheid moest nemen van mijn eigen hond, door een voedingsgerelateerde aandoening. Zo'n afscheid is hartverscheurend! 💔 Dat zal je vast herkennen.
Ik zag dit ook veel te vaak gebeuren bij klanten, en daarom moet het volgens mij anders. Als eigenaren weten hoe ze betere voerkeuzes kunnen maken voor hun dier, gaat dit absoluut helpen voor de vitaliteit en de levensduur van honden en katten.
Met ongeveer 5,5 miljoen gezinnen waar een hond of kat woont (NL + BE), kan ik nooit in mijn eentje iedereen bereiken.
Dus: help jij mee om deze eigenaren te gaan helpen met voeradviezen bij ziekten, kwalen, voor pups of kittens en natuurlijk voor het drachtig moederdier?
Je kent mij intussen al best goed, denk ik. En daarom weet je vast ook wel dat ik niet geloof in kennis leren zonder er iets mee te doen. Het is, eerlijk gezegd, ook vaak mijn frustratie geweest: Dan deed ik een cursus, en vervolgens 'lag alles' in mijn boekenkast.
Ik had vooraf plannen om er écht mee aan de slag te gaan, maar: toch gebeurde het niet. Herkenbaar?
Precies!
En dát wil ik nu dus niet laten gebeuren. We gaan in deze Opleiding direct aan de slag met de kennis die je hebt uit Module A.
Bovendien leer ik je ook gedurende de opleiding al om praktische adviezen te gaan geven en je eigen klanten te gaan aantrekken. Dus als jij wil, heb je tijdens de eerste maanden van de opleiding al je eerste betalende klanten (Let wel: ik geef nergens een garantie, maar ik geef je wel de concrete acties die je ongetwijfeld klanten oplevert!)
Hiervoor krijg je alles wat nodig is voor deze Module, dus inclusief: 24 online lessen
+ een complete hand-out
+6 Zoom-workshops
+1 livedag inclusief heerlijke lunch, koffie, thee, fris en versnaperingen
+ mijn voorbeelden zodat je zelf tijdens de opleiding al betaalde voerchecks en adviezen kan gaan geven
+ de speciale community met deze speciale groep
en nog veel meer...
Investering:
1797,- ex btw
In 7 maandelijkse termijnen:
270,- ex btw per maand
2174,- incl btw -> als ondernemer kan je de btw terugkrijgen van de belastingdienst
Deel 1: Online theoretisch exameEn als je geslaagd bent voor deel 1, kan je meedoen met:
Deel 2: Casus maken: De casus kies je uit enkele casussen die je van ons krijgt. Je hebt dan ca. 4 weken de tijd om deze te maken. Een schriftelijk 'werkstuk' dus. Je wordt niet beoordeeld op plaatjes, video's of glitter-versiering. Maar wèl op hoe jij dit praktijkvoorbeeld zou aanpakken. Natuurlijk leer je wat er van je verwacht wordt bij deze casus.
Haal je allebei de onderdelen? Dan ontvang je het Certificaat voor Voedingsadviseur hond & kat (en natuurlijk met jouw naam er op!)
Complete, Nederlandstalige Hand-out - t.w.v. 299,- euro
Deze live-dag wordt gepland op een zaterdag
Deze dag is niet verplicht. Er worden hiervan geen opnames gemaakt, maar:
Samen met andere deelnemers en het DigiDog-team, inclusief een fijne lunch, koffie & thee en meer extra's wordt dit natuurlijk een onvergetelijke dag.
Precies! Dus samen gaan we zo stressloos als mogelijk is het examen in, en dan kunnen we hopelijk ook proosten op een tof resultaat! (*let op: er is geen 'officiële diploma-uitreiking gepland, maar we kunnen met de groep wellicht een spontane zoom-borrel-meeting organiseren om dit moment te vieren)
Je krijgt een digitale 'badge' (zoals hiernaast staat) maar natuurlijk met jouw eigen naam erin.
Je mag deze gebruiken voor jouw website, folders of waar-je-maar wilt. Zodat iedereen kan zien dat je écht verstand hebt van jouw vak.
Naast de kennis over voeding en voedingsadviezen, gaan we ook tijd besteden aan de noodzakelijke stappen om jouw eigen praktijk neer te zetten. En: niets is verplicht (jij beslist of je ondernemer wilt zijn, en jij beslist hoe je dit wilt doen). Ik leer je wèl graag de belangrijkste, snelle stappen om je praktijk succesvol te starten, zodat je niet de tijd, energie en het geld verliest die veel startende ondernemers verliezen omdat ze met de verkeerde dingen bezig gaan.
Voor een beroepsopleiding is 4500 euro op zich een logische investering (kijk maar wat veel beroeps-opleidingen kosten, de meesten vragen om hogere investeringen).
Maar natuurlijk is deze module geen 4499 euro, maar zelfs minder dan de helft daarvan:
de investering is 1797,- euro (ex btw) (betaling in termijnen is mogelijk)
En daar zit alles bij inbegrepen: je hoeft verder niets meer aan te schaffen (enkel het vervoer van-/naar de live-dag zal je zelf moeten regelen).
Bovendien: als jij dan in deze maanden leert hoe je in no-time je investering kan terugverdienen door professionele voedingsadviezen te geven aan klanten die jij graag wilt helpen. Nou, dan lijkt me dat een logische investering, toch?!
Heb jij er zin in?
Wil je graag honden- of katten-eigenaren gaan helpen als professioneel voedingsadviseur?
Meld je dan hier aan voor Module A, want daar start jouw reis naar jouw Voedingsadviespraktijk:
Voor wie is het programma NIET geschikt? 😲
En voor wie is dit programma wèl geschikt? 😊
Wat verdient een Voedingsadviseur in de praktijk
Kortom: er zijn allerlei mogelijkheden: en gaandeweg in de opleiding zal je duidelijk worden hoe je jouw beste variant kan kiezen, ook daar help ik je bij.
Hoeveel tijd ben ik ongeveer kwijt?
Reken op 4 uur gemiddeld voor Module A, en voor Module B zal dit niet heel veel anders zijn.
In Module B gaan we meer oefenen, meer echt 'aan de slag'.
Dus er zal, blijkt uit de praktijk, minder 'studietijd' nodig zijn dan in Module A, maar wel meer 'doe- en oefen' tijd.
Als met al blijkt uit ervaring dat de meeste deelnemers ongeveer 4 uur per week gemiddeld bezig zijn. Natuurlijk zijn sommige sneller, en anderen vinden het prettig om bijvoorbeeld lange uittreksels te maken, en zullen dus iets meer tijd kwijt zijn.
Reken dus op gemiddeld 4 uur per week.
En als je eens een week niet kan, kan je natuurlijk altijd daarna zelf weer inhalen. Alle beschikbare lessen kan je immers opnieuw bekijken tot 3 maanden na het examen.
DigiDog heeft er daarom voor gekozen om een erkenning en keurmerk te behalen
bij een serieuze instantie voor kwalitatief goede opleidingen: het NRTO. (https://www.nrto.nl/)
DigiDog heeft sinds 2022 het NRTO keurmerk.
Wat is het lesniveau van deze opleiding?
Het is MBO+ / HBO niveau.
Er is geen vooropleiding verplicht. Alles is in het Nederlands.
Maar het vraagt dus wel om een beetje logisch nadenken + het volgen van de lessen (immers: de lesstof komt niet spontaan in je hoofd 'aangewaaid').
Maar: de lessen zijn levendig, vol met praktijkvoorbeelden en dus altijd bedoeld om de theorie vooral ook heel praktisch te maken.
Ben jij iemand die vooral van praktisch houdt? Dan vind je hier altijd bij ieder onderdeel de vertaalslag naar de praktijk.
Ben jij iemand die toch ook graag wetenschappelijke onderbouwing heeft: In deze opleiding zit ook veel extra kennis (als een soort virtuele 'bibliotheek' waar je veel wetenschappelijke studies (en linkjes naar wetenschappelijke teksten) kan vinden, zodat je jouw 'honger' naar deze kennis ook kan stillen.
Deze wetenschappelijke kennis is geen examenstof, maar ongetwijfeld interessant voor de deelnemers die er heel blij van worden.
Hoe gaat het examen?
Voor module B bestaat het examen uit 2 onderdelen.
Onderdeel 1 is een schriftelijk online Tentamen, zoals je kent van module A.
Dat doe je gewoon thuis achter je pc.
Je moet wel online kunnen inloggen. En: je mag je boeken erbij houden.
Het tentamen is niet op kleuterschool-niveau (we doen het wèl serieus natuurlijk). Maar als je met de lessen meedoet, de oefenvragen en tentamens maakt, dan moet dit normaal gesproken geen probleem zijn.
Het tentamen is niet verplicht, maar wèl als je het complete certificaat voor Voedingsadviseur wilt behalen.
Had je een 'off-day' bij het tentamen? Geen stress, er is altijd een hertentamen mogelijk.
Onderdeel 2 van het examen is een casus die je moet maken:
Je krijgt van ons enkele casussen, over een hond of kat (precies zoals een 'echte klant' zich zou melden).
Dit werk je uit in een geschreven document van enkele pagina's. Je hebt hier ca. 4 weken de tijd voor.
Belangrijk is dat je laat zien dat je snapt wat je hebt geleerd en dit kan toepassen op een manier waarmee je ook 'echte klanten' veilig kan helpen.
Je hoeft er geen video's, foto's of glitter-franjes bij te leveren: het mag simpele tekst zijn. En natuurlijk krijg je vooraf een duidelijke instructie over wat de bedoeling is.
Als je zowel het examen als de casus met goed gevolg (en op tijd) hebt afgerond, heb je de complete opleiding gehaald en mag je je gecertificeerd Voedingsadviseur voor honden & katten noemen!
Kan ik deze investering van de belasting aftrekken?
Wat in ieder geval kan: als je zelf een ondernemer bent (zzp'er of in welke vorm dan ook): kan je deze kosten in je bedrijf opvoeren. Dat betekent simpelweg dat dit je belastinguitgave beperkt (ook als je nu nog geen winst maakt: in Nederland mag je een verlies ook later nog aftrekken van je winst).
Mijn doel is dat je met Module B als voedingsadviseur een professionele praktijk op gaat zetten.
Dat is overigens niet verplicht (dus: alleen als jij dit ook wilt, ben ik er om je te laten zien welke stappen je moet zetten). En daar beginnen we, wat mij betreft, al tijdens de opleiding mee! (ja: je mag natuurlijk ook later starten: net waar jij tijd & zin voor hebt).
Met deze opleiding leer je een vak, een ambacht, en ook hoe je dit in de praktijk als professional kan neerzetten.
Dus de investering in deze opleiding is een investering in jezelf!
Kan ik hiervoor het STAP-budget gebruiken? (alleen voor als je in Nederland woont)
Ik hou je natuurlijk direct op de hoogte over de DigiDog-registratie én de bijbehorende data.
We zullen vanuit DigiDog ervoor zorgen dat de planning van de start van de modules past bij de STAP-subsidie-periode.
Heb je geen STAP-budget? Of wil je er niet op wachten?
Ik snap je helemaal! Want we hadden immers nooit eerder een STAP-budget.
Als je niet in aanmerking komt voor deze bijdrage is er natuurlijk niets aan de hand. Immers, als jouw plan is om je eigen voedingsadvies in de praktijk te gaan zetten. Met hulp van de stappen die we in Module B doorlopen, dan heb je jouw eerste klanten al tijdens de opleiding en 'verdien' je zelf de investering terug.
Als 'baas' van jouw eigen praktijk is dat natuurlijk de aanpak van een échte ondernemer.
Dat jij binnen enkele maanden als professioneel voedingsadviseur de hondeneigenaren of katteneigenaren (of allebei) gaat helpen.
En dat deze eigenaren dankbaar en blij zijn met jouw goede adviezen én je er ook voor willen betalen. Het is immers een professioneel vak.
En als vakvrouw of vakman is het super-fijn om juist al die eigenaren te kunnen helpen.
Zie jij jezelf al zitten in je eigen voedingsadvies-praktijk?
Heb je nog vragen?
Dat kan natuurlijk altijd, mail ons even op:
info@digidog.nl
En ik reageer zo snel als ik kan 🙋♀️