Allergie bij je hond: de Ultieme aanpak

Jouw hond klachten-vrij krijgen door een stap-voor-stap plan mèt resultaat

Nu ook inclusief toegang tot de besloten Leden-omgeving

Ja, ik doe mee 


Mijn naam is Mandy Gerris, sinds 2008 help ik honden-eigenaren om door opvoeding en training het beste uit de relatie met hun hond te krijgen.  Ik starte als hondentrainer: om mijn onstuimige herder (je ziet hem hier op de foto) in toom te houden. En daarna werd ik gediplomeerd gedragstherapeut en speurhondentrainer.

Honderden honden en baasjes heb ik geholpen en talloze keren zag ik dat de gezondheid bij de honden een probleem was. Veel honden bleken allergisch of overgevoelig voor bepaald voedsel.


Op de foto zie je mij (in 2016) met Wilson, mijn vorige hond. Wilson bleek allergisch toen hij 2 jaar was. Een lastige tijd volgde met veel medicijnen, dure dierenarts-rekeningen en een hond-met-verschrikkelijke-jeuk.  

Het overlijden van Wilson in 2017 was voor mij de druppel: ik wilde weten hoe wij als hondeneigenaar deze gezondheidsklachten en problemen kunnen voorkomen en aanpakken.

Ik starte een grondige opleiding en zoektocht, en vanaf zomer 2019 kan ik mezelf gediplomeerd voedingsadviseur voor honden en katten noemen. 

Wil  je mijn aanpak tegen allergie 1-op-1 van mij overnemen?

Na 3 jaar studie en ruim 12 jaar ervaring kan ik jou exact vertellen WAT je moet doen om allergieën te voorkomen of aan te pakken, WAAROM je het moet doen en HOE je dit aanpakt
'een totaal andere kijk'
De cursus neem ik ook door,  en tot nu toe moet ik toegeving dat het een totaal andere kijk geeft op voeding en een zeer goeie aanvulling is op wat ik tot nu toe al allemaal gevolgd heb
Claudine

'goed in advies'

Over het allergie ebook. Heel benieuwd want krijg inmiddels nogal wat ervaring....

Groetjes Suzan

PS volgens mij ben je gewoon goed in het geven van advies.

Suzan
'goede uitleg'

Beste Mandy,

Heel hartelijk bedankt voor de goeie uitleg ..

Tineke
€ 127,-
€ 77,-

Allergie bij je hond: de ultieme aanpak

De afgelopen 3 jaar heb ik alles over allergie en voedsel-intolerantie bestudeerd wat mogelijk was. Bovendien  is de aanpak een belangrijk onderdeel in mijn praktijk als gediplomeerd voedingsadviseur voor honden.


Ik heb deze kennis en aanpak voor jou omgezet in het ideale stappenplan dat je vind in dit online programma: een eenmalige prijs voor altijd & onbeperkt toegang:

Nu met extra toegang tot de DigiDog-ledenomgeving 

Speciaal voor deelnemers aan een van de DigiDog-voedingsprogramma's is een besloten ledenomgeving (een 'forum') waar je ervaringen kan uitwisselen met andere honden-baasjes en natuurlijk ook je vragen kan stellen.

Ik ben zelf ook aanwezig in dit forum (voor de vragen, en met extra tips)

Ontdek de 12 modules uit dit stappenplan

Module 1: Wat is een Allergie?

De oplossing begint bij het snappen van 'het probleem'.  In de praktijk worden allergieën totaal verkeerd begrepen, zodat de oplossing niet werkt. Dus module 1 is logisch: wat is een allergie nu eigenlijk?

Module 2: Voedingsmiddel allergie

Veel allergische honden reageren op ingrediënten uit het voer. Waarom dit is  leg ik je hier uit. En belangrijker nog: welke voerbestanddelen zijn extra verdacht. Bizar: het is misschien niet wat je verwacht

Module 3: Voedingsmiddel-intolerantie

Misschien is je hond niet allergisch, maar intolerant voor bepaalde ingrediënten. Dat is goed nieuws!  Want een intolerantie kan genezen, in deze module leg ik je dit uit

Module 4: Symptomen en Secundaire Infecties

Jeuk kennen we allemaal als symptoom, maar er zijn nog veel meer symptomen waarbij je meestal niet aan een allergie denkt. Soms zijn het enkel secundaire klachten: maar ook dan is het handig te weten waar je op moet letten.

Module 5: Klassieke behandeling

Het is logisch om met erge allergie-klachten naar de dierenarts te gaan. De meeste dierenartsen kiezen voor een klassieke behandeling. Wat dit is, en wat hiervan de voordelen en nadelen zijn, leg ik je in deze module haarfijn uit.

Module 6: Welke allergenen?

Wat zijn allergenen, en voor welke moet je in ieder geval oppassen? Dit en meer in module 6. 

Module 7: Darmen en Orale Tolerantie

De basis van een allergie & de aanpak zit in de darmen. Dit heeft ook alles te maken met hoe de Orale Tolerantie bij jouw hond is ontwikkeld. Het aanpakken van een allergie of intolerantie gaat niet over symptomen bestrijden: je wilt natuurlijk de oorzaak aanpakken

Module 8: Diagnose, hoe & wat?

Hoe wordt een diagnose gesteld bij allergie en intoleranties? Er bestaan 3 methoden waarvan de meeste uitslagen niet betrouwbaar zijn. Wat kan je doen om wèl zeker te weten dat het om een allergie/intolerantie gaat? Na deze module weet je het

Module  9: Voermijt-allergie

Meelmijt, bakkersmijt, voorraadmijt of voermijt: allemaal namen voor 1 soort beestje waar veel honden allergisch op reageren. Het is een omgevingsallergie, maar heeft toch te maken met het voer. Hoe je dit herkent en wat je doet om het op te lossen vind je in deze module

Module 10: Aanpak van de allergie

Een stap-voor-stap handleiding om een allergie/intolerantie bij de kop te 'vatten'. Je wilt je hond natuurlijk jeukvrij krijgen. Of vrij van alle andere klachten, en de allergie uitbannen. In deze module neem ik je mee door de belangrijke stappen die gegarandeerd succesvol zijn

Module 11: Do's en Don'ts bij allergie

Veel gemaakte fouten: want soms kan je onbedoeld de situatie erger maken dan het is. Wat je dus beter niet meer moet doen, én wat je vooral wél moet gaan doen staat beknopt in dit onderdeel

Module 12: Allergieën voorkomen

Als bonus deze extra module: want je wilt natuurlijk niet dat je hond een nieuwe allergie oploopt, of je volgende hond dit óók gaat krijgen. En: je kan de hondenbaasjes in jouw omgeving ook meteen tips geven: hoe fijn is dat?  Om maar te eindigen met een open deur: 'Voorkomen is nog altijd beter dan genezen'  :-)

Ontvang direct (en levenslang) toegang tot dit complete online programma!

Praktische informatie:

 • Als je de ''aanmeldknop' aanklikt kom je op een bestelpagina, vul daar je naam en email-adres in, en kies je betaalmethode. 
 • Nadat je de betaling hebt gedaan, ontvang je binnen 15 minuten een mailtje met de bevestiging en kan je direct in de online cursus.
 • Je krijgt 'levenslang' toegang tot deze cursus.  En levenslang is minimaal 3 jaar, en daarna zo lang als wij in staat zijn de cursus aan te bieden.
 • In deze cursus vind je online lessen waarin met video's en uitleg-teksten meer inzicht wordt gegeven in welke voeding belangrijk is voor een hond met een allergie of intolerantie, wat je het beste kan doen bij een allergie, en een compleet stappen-plan om zelf deze allergie-problemen aan te pakken.
 • Om de cursus te kunnen volgen heb je toegang nodig tot internet.  Je kan dit met een computer, laptop of tablet doen.
 • Deze online cursus is geschikt voor iedereen die graag meer kennis en inzichten wil krijgen over een goed voerplan bij allergie of intoleranties bij de hond. Er is geen voorkennis nodig, er is ook geen ervaring met hondenvoer nodig. We leggen het je stap-voor-stap, heel helder, uit.
 • Let op: wij van DigiDog zijn geen dierenarts en we zullen dus ook nergens beweren dat we jouw hond beter maken. Wel zijn we voedingsexpert en voedingsadviseur. We helpen je met deze cursus om zelf een goede voedingsaanpak te starten voor jouw hond met allergie of intoleranties. Dit vervangt niet een medische behandeling.
 • De cursus, met de ultieme aanpak bij allergie bevat totaal 12 Modules die je totaal in ongeveer 5 uur totaal kan bekijken en lezen. Maar natuurlijk kan je deze lessen in losse stukjes bekijken en direct toepassen. Bovendien heb je niet alle lessen nodig om aan de slag te kunnen, dat lukt al veel eerder. Daarnaast kan je de lessen zo vaak je wilt herhalen.
 • Aan het einde van deze complete cursus weet je wat een allergie nu écht is, wat het verschil is tussen een allergie en in intolerantie. En waarom je niet persé hoeft te weten waar je hond allergisch voor is. Je leert hoe je de eerste stappen zet voor een goed dieet waar jouw hond goed tegen kan. Én wat helpt om het immuunsysteem van je hond aan te sterken.
 • Je weet welke ingrediënten je het beste wel of niet kiest voor jouw allergische hond (of hond die aan intoleranties lijdt).
 • Bij deze cursus zit geen examen of toets. Dit is puur bedoeld om je extra kennis, inzichten én praktische tips te geven die je gaan helpen om écht de goede stappen te zetten qua voeding bij een allergie of intolerantie.
 • In ieder geval wensen we je heel veel plezier met dit Ultieme Plan voor je hond met Allergie als je besluit mee te doen.
 • Je kan als deelnemer in de speciale community jouw ervaringen delen, en je vragen stellen (je hebt geen facebook nodig).
 • Wij, van DigiDog, hebben de cursus met veel liefde en plezier gemaakt, we willen graag dat er zoveel mogelijk mensen (en vooral ook hun honden) plezier aan beleven. We streven er dan ook naar om dit zo waardevol mogelijk te doen, daarom vragen we je, als je besluit deel te nemen, ook om feedback over deze Cursus.  Zodat wij het aanbod steeds weer kunnen verbeteren.